Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená čočka jako příloha

Výhoda červené čočky tkví v tom, že se nemusí předem namáčet. Obsahuje také spoustu bílkovin a vlákniny a tak je ideální součástí zdravého jídelníčku. Využijte ji jako přílohu třeba k uzenému masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

TheDzanicka TheDzanicka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie483 kJ /
115 kcal
Bílkoviny3,81 g
Tuky0,69 g
Vláknina8,42 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku v cedníku propláchneme. Poté ji vložíme do hrnce a vaříme zhruba 15-20 minut. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme lehce osmahnout. Krok 4: Přidáme česnek, necháme rozvonět a zhruba za 2 minuty přidáme majoránku. Přidáme jednu lžíci mouky a vytvoříme světlou jíšku. Krok 5: Čočku scedíme, přidáme do pánve k jíšce a zhruba 2 minuty osmahneme. Osolíme až nakonec.

TIP: Nízkokalorické potraviny - červená čočka

Zveřejněno 14. 8. 2016

Poznámka autorky TheDzanicka

Tuto čočku jsem dělala dnes poprvé a nikde jsem jí nenašla jako čistě jen přílohu, tak jsem ji uvařila po svém. K čočce jsem dala uzenou kotletu a volské oko..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená čočka jako příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0ZE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená čočka jako příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0ZE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Majoránka, česnek, cibule. Vynikající. Chutnalo i manželovi.:yes::yes::yes::yes::yes::-)

Ze včerejšího dne mi zůstaly kousky masa. K tomu uvařím červenou čočku. Ta se povede vždy. Už se těším. Nikdy jsem ji nepoužívala jako přílohu. Ale občas si je potřeba něco přečíst. Dávám bod.:yes::-)

Jaroslava 25. 2. 2017 09:28
Takto připravená jako příloha je chuťově výborná, jen dost kalorická díky máslu a mouce. :-p

také mě štve ta barva po uvaření...Děti jí proto nemají moc v oblibě, raději si dají klasickou zelenou. Ale Babica jí má prý vždy červenou, jak on to asi dělá, že:-D

Jana: Jedna zdejší kuchařka tu kdysi poradila vařit červenou čočkou s kari nebo kurkumou, aby se zachovala červenější barva. Zkuste to, není sice úplně sytá jako když je syrová, ale rozhodně zůstane barevnější, není tak vybledlá;-);-)
Jo a teď jsem našla radu, prý vařit s jablečným octem, ale to vyzkoušené nemám, musím zkusit.

Tématické fráze:
červená čočka, příprava červené čočky, červená čočka recept, cervena cocka priprava, cervena cocka recepty, červená čočka jak vařit, recepty z červené čočky, recept na červenou čočku, jak vařit červenou čočku, jak uvařit červenou čočku, vaření červené čočky, recepty na červenou cocku, příprava čočky, jak pripravit červenou cocku, recept červená čočka, červená čočka vaření, recept z červene čočky, recept čočka červena, příloha k čočce, čočka červená recepty

Suroviny:
čočka červená, cibule, česnek, majoránka, mouka hladká, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu