Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme. Krok 2: Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, maso obereme a pokrájíme.
Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s malým sáčkem čiré želatiny. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem. Krok 3: Zmraženou zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem.
Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem

Zveřejněno 17. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J9Yy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J9Yy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Huspenina by to byla tehdy, kdyby byl rosol "přírodního", ryzího původu - z kolene, kůží, vepřových nožek apod.
Tohle z želatiny je aspik:-(

Ten druhý recept není stejný,je jen podobný;-)

jarda Kadic: tak tak, stejné věci sem nedávám:-)

Tu zeleninu mraženou? A nepovaří se ani trochu? Buď tak hodná a doplň do receptu, stejně tak i to, jak velké balení želatiny:-):-)
Mj. - tento recept tu již máš pod svým starým nickem:-Ohttps://www.toprecepty.cz/recept/21268-domaci-kure...

hosta: jj, ano, nejsou duplicitní recepty, doplním:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
domácí sulc z kolene a nožek, kuřecí aspik, zelenina v zelatine, aspiky recepty, recep na grilovanou zelninu, zelenina v želatinou, aspik z kolene, jak uvařit čirou huspeninu, kuřecí nožky na zelenine, recepty z masa a zeleniny, grilované kuře v aspiku, aspik z kůži, aspik z kuřecího masa se se zeleninou, aspik s kůže, aspik recept zelenina, zelenina v aspiku recept, zelenina v aspiku, kureci s zelatinou, kuřecí kůže aspik, kuřecí aspik -recept

Suroviny:
křídla kuřecí, paličky kuřecí, želatina, bobkový list mletý, koření nové koření, pepř celý, směs zeleninová pod svíčkovou, sůl, pepř mletý, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu