Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 605 kJ /
862 kcal
Bílkoviny12,11 g
Tuky30,43 g
Vláknina8,05 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy132,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se škrobem, vejcem a sojovou omáčkou a vše dobře promícháme. Necháme cca 1 - 2 hodiny v chladu. Krok 2: Mezitím připravíme sladkokyselou omáčku. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, červenou papriku, zbavenou semínek omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Mrkev pokrájíme na tenká kolečka nebo nahrubo nastrouháme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zkaramelizovat hnědý cukr. Vmícháme pokrájenou mrkev, ananas a papriky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem a restujeme. Přidáme malý rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme kuřecím vývarem a dál dusíme doměkka. Krok 3: Naložené maso na oleji orestujeme doměkka.
Výpek s pánve slijeme do jiné mísy. Orestované maso (bez oleje) smícháme s připravenou sladkokyselou omáčkou a za stálého míchání necháme vše ještě asi 3 minuty povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. Dá se podávat také jen s pečivem.

Zveřejněno 17. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVY8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mame radi sladkokyselou cinu i Uncle Ben´s, takze volba pro dnesni veceri byla jasna. Ananas jsem dala konzervovany, trochou stavy nahradila cast vyvaru a proto jsem snizila mnozstvi cukru do zakladu. Olej jsem pouzila klasicky repkovy, u ciny ho mam nejradeji a zeleninu s ananasem podusila na skus. Omacku uz jsem pak s masem jen nechala projit varem a odstavila.
Bylo to moc dobre.

A ke skrobu-dala jsem cca zarovnanou PL maceneho skrobu.

chocolate: tak nějak, někdy dám 2 - 3 lžičky, někdy dám lžící, pokaždé jinak.. prima, díkes moc:yes:

Zobrazit starší odpověď

" škrob podle každého " - můžeš napsat aspoň přibližně kolik ?

Tématické fráze:
kuřecí čína ve sladkokyselé omáčce, kuřecí cina s omackou, omacka s ananasem, kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce, kuřecí maso se sladkokyselou omáčkou, kuře v sladkokyselé omačce s ananasem, kureci cina s mrkví, kureci cina v sladkokysele omacce, sladkokyselá omáčka s kuřecím, kuřecí ve saladkokyselé omáčce s ananasem, ananasová omáčka, čínská mrkev, kuře ve sladkokyselé omáčce s ananasem, kuřecí ve sladkokyselé omáčce s ananasem, kureci kousky se sladkokyselou omackou, sladkokyselá omáčka recept s kuřecího masa, cinske kureci ve sladkokysele omáčce, recept na kuřecí čínu s omáčkou, omacka s ananas, kuře sladkokyselá omáčka

Suroviny:
paprika čerstvá červená, ocet, cukr, cibule, omáčka sojová, vejce, mrkev, olej, sůl, pepř, škrob, ananas, protlak rajčatový, vývar kuřecí

Přidat fotografie receptu