Ruská vejce
Ruské vejce je oblíbenou retro pochoutkou, potěší jako svačina, nebo jako pohoštění na oslavě. Použít do něj můžete váš oblíbený majonézový salát a salám. Chybět samozřejmě nesmí vejce natvrdo.
Suroviny pro 1 dávka
´
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 891 kJ / 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,44 g |
Tuky | 23,41 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 779 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,57 g |
Sacharidy | 3,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Poté je zprudka zchladíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Krok 2: Na talíř rozprostřeme majonézový salát a do něj umístíme na měsíčky vajec.
Krok 3: Do okrajové části salátu zapícháme do kornoutků stočený salámek.
Krok 4: Vejce posypeme mletou sladkou paprikou a na kousky nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.
Zveřejněno 17. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRZB
Moje poznámka
Ruská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRZB
Nejnovější recepty
Nakládaný křen
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 5 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 12 hodinami
Filé s kapary
Přidáno před 23 hodinami
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno 11. 9. 2025 17:30:46
Zdravé dětské přesnídávky bez cukru
Přidáno 11. 9. 2025 17:13:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažené sýrové kuličky
kanova.lenka@seznam.cz před 18 minutami
Kachna bez práce
HelaSu před 47 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
anina mac před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
Sahula před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Sahula před 2 hodinami
Fazolový guláš se zeleninou pro vegetariány
Kody74 před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
aleenap před 2 hodinami
Jednoduchý ořechovec s jablky
Amara před 3 hodinami
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Vendy28 před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Kropet před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá ruské vejce,
obložené mísy ruské vejce,
ruske vajicko,
obložené vejce,
ruské recepty,
henri vejce,
vejce v aspiku,
obložené vejce recept,
vejce v aspiku recept,
ruské vajíčko recept,
ruské vejce-recept,
ruske vajce,
jak připravit ruské vajíčko,
ruske vajicka,
ruská kuchyně recepty,
recept na ruské vajíčko,
obložené vejce v aspiku,
recepty z vajec,
ruská kuchyně,
recepty ruské kuchyně
Suroviny:
majonézový salát,
vejce,
poličan,
cibulka jarní,
paprika sušená sladká
Komentáře (17)
Bude to asi stejně zapeklité jako recept na "pravé" francouské brambory, sekanou nebo svíčkovou.
Půlky vajec, žloutky se vydlabou, smíchají se sýrem, kořením a petrželkou. Znovu se půlky vajec tímto naplní dají do mísy a jako plavou v domácí majonéze !!!
Vite pani !???! Takhle je to správně.
někdy udělám doma i na oslavu,ale to dělám,že vejce rozříznu na půlky a dám na bram.salát a ozdobím je jako žabáky,vítají to hlavně děti.
Díky za inspiraci
Asi ho někdy vyrobím, díky za recept.