Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaňová kaše s gofiem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie395 kJ /
94 kcal
Bílkoviny3,63 g
Tuky6,70 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy2,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kukuřičné gofio zalijeme třemi polévkovými lžícemi vody (nebo mléka) a důkladně vymícháme, až získáme hladkou kašičku bez hrudek. Krok 2: Poté rozředíme horkým rostlinným mlékem, vmícháme semínka a vločky, osladíme podle chuti a necháme alespoň 15 minut odstát, aby se vločky a semínka nasákly tekutinou. Krok 3: Před podáváním můžeme ozdobit například semínky, oříšky nebo ovocem. Krok 4: Gofio je možné vmíchat do jakékoli snídaňové kaše, dodá jí tak vitamíny a minerály. Kaši můžeme dochutit například kakaem, skořicí, kardamomem, datlovým sirupem, sušeným nebo čerstvým ovocem, strouhanými oříšky a podobně.

Zveřejněno 23. 8. 2016

Poznámka autorky petram

Gofio je pražená celozrnná mouka, nejčastěji kukuřičná, ale může být i pšeničná nebo ovesná. Vyrábí se z celých zrn, která se před rozemletím opraží. Je to nejstarší potravina Kanárských ostrovů. Už před více jak 2000 lety ho vyráběli Guančové, jejich původní obyvatelé. Gofio po staletí tvořilo základ stravy Kanářanů a pomohlo jim přežít časté hladomory. V 15. století si gofio oblíbili i mořeplavci, nechybělo ani na lodích Kryštofa Kolumba.

Kukuřičné gofio se dodává v několika variantách podle stupně opražení. Je možné ho používat na vaření a pečení, ale i bez tepelné úpravy, například do nápojů nebo nepečených dezertů. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálů: vitamíny B1, B2, B3, C, železo, vápník, hořčík, draslík a sodík; je bohaté na bílkoviny a vlákninu a je lehce stravitelné. Vyrábí se zásadně z kukuřice, která není geneticky modifikovaná.

Gofio můžete zakoupit v eshopu http://www.el-gofio.cz/.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snídaňová kaše s gofiem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwxq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snídaňová kaše s gofiem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwxq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Gofio som este nikde nevidela,ale ani nepocula o nom.Ked zozeniem,kupim a vyskusam.:yes::yes::yes:

U tebe se člověk dozví vždycky něco nového :yes: gofio jsem neznala, díky:-K

petram: díky. Jestli potkám (nebo vyptám - fakt jsem to ještě neviděla), zkusila bych v něčem zcela neochuceném (ty nejobyčejnější rohlíky apod.), aby vynikla jeho chuť;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
snídaňové kaše, snidaňová kaše, snídaňova kaše bez mléka, recept na dezert z kanarskych ostrovu, kukuřičný kaše s banánem, gofio kukuřičný, gofio, snídaňové kaše bez mléka, uprava pohankových vloček, snídaňová kaše bezlepková recept, snídaňová kaše recept, snídaňové kaše recept, recepty snídaňové kaše, gofio recept piti

Suroviny:
vločky bezlepkové, semínka konopná, semínka chia, mléko rostlinné,

Přidat fotografie receptu