Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemličky se sezamem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 692 kJ /
2 795 kcal
Bílkoviny75,46 g
Tuky101,85 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,45 g
Sacharidy384,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva zářezy. Krok 2: Potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem. Krok 3: Dáme péci do vyhřáté trouby na 200 stupňů.

Zveřejněno 23. 8. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Hodí se k hustým polévkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemličky se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BYRQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemličky se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BYRQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

A žádná sůl?:-O:-?

Ivace64: :-):yes:

Zobrazit starší odpověď

:-):yes::yes::yes:

Milada V. 24. 8. 2016 08:32
Nádherné žemličky! Odpoledne je udělám. :yes::yes::yes:

Milada V.: jsou výborné, testované jsou x kráte, někdy dávám jen olej a někdy dávám tuk ( máslo) i olej. :-)

Žemličky vypadají hezky. Jen mě rozesmál údaj v Surovinách, že místo tuku někdy dáváš olej - ten tuk není?
Nevím, jaký "tuk" máš na mysli, ale používáš 90 g a pokud dáš olej, ty 2,5 PL váží necelých 20 g. Těsto bude sušší a hlavně tužší - i tuk se chová jako hustá tekutina, co se týká spotřeby mouky ;-)

Tématické fráze:
recept na zemlicky, žemlicky, kvaskove zemlicky

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, droždí, cukr, olej, žloutek, bílek, sůl, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu