Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Domácí křupavé houstičky dokáží během chvilky provonět celý byt a přilákat nejeden mlsný jazýček. Podle babiččina receptu se vám zaručeně povedou a uslyšíte chválu ze všech stran. Příště budete zaručeně péct z dvojité dávky.
Suroviny pro 9 kusů
9kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 371 kJ / 2 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,66 g |
Tuky | 110,49 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 566 mg |
Sodík | 6,75 g |
Sůl | 16,77 g |
Sacharidy | 387,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve v odvážené mouce uděláme dolík na rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a zalejeme vlažným mlékem. Necháme vykynout kvásek.
Krok 2: Potom přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
Krok 3: Po vykynutí těsta už jen vykrajujeme bochánky, které vyválíme a vážeme z nich houstičky. Houstičky klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Pomažeme vejcem a posypeme hrubozrnnou solí, kmínem nebo mákem.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme do zrůžovění na 200 °C.
Zveřejněno 24. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KV5G
Moje poznámka
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KV5G
Nejnovější recepty
Bůček na neděli
Přidáno před 16 hodinami
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 20 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno před 21 hodinami
Rychlé nudle s masem a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Šťáva z červené řepy
Přidáno 13. 1. 2025 19:52
Nakládaná červená řepa
Přidáno 13. 1. 2025 18:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Úklidové prostředky ze spíže: Citron, ocet a coca cola odstraní vodní kámen, soda pomůže zlikvidovat pachy
Slezský bigos je pokladem severní Moravy: Spousta zelí a masa dává vzniknout skvělému jídlu, vonícímu švestkami a vínem
Kroupy à la halušky: Špaldové kroupy neboli kernotto chutnají skvěle s kysaným zelím a slaninou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Jarek.ostrava@seznam.cz před 46 minutami
Vepřové nudličky s hořčicí a cibulí
Petulice před 55 minutami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Kava 2 před 11 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Jana130978 před 14 hodinami
Křupavá tortilla
Dannulka před 16 hodinami
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 17 hodinami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 19 hodinami
Česneková kroupová polévka
Kajkajak před 20 hodinami
Krůtí směs po uzenářsku
mamina58 před 20 hodinami
Kapustová polévka se sýrem
Kajkajak před 20 hodinami
Tématické fráze:
výborné křupavé kynuté houstičky,
křupavé domácí housticky,
křupavé housky,
křupavé domácí housky,
domácí křupavé housky recept,
domácí křupavé housky,
domácí kynuté houstičky,
škvarkové houstičky,
domácí křupavé houstičky,
výborné kynuté houstičky,
křupavé housky recept,
domácí houstičky top recepty,
krupave kaiserky,
recept na křupavé housky,
houstičky od babičky,
housky krupave,
recept na housky od babičky,
recepty od babičky,
top recepty křupavé housky,
recept na křupavé domácí housky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
sádlo,
olej,
vejce,
sůl,
cukr,
vejce,
sůl hrubozrnná,
mák,
kmín celý
Komentáře (31)