Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře zahalené rajčátky s kapary

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 743 kJ /
417 kcal
Bílkoviny2,54 g
Tuky35,37 g
Vláknina4,43 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy13,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízek bez kůže nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem, opékáme ze všech stran asi 5 minut. Krok 2: Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme, aby zesklovatěla a po chvíli vmícháme i nadrobno nasekaný česnek. Restujeme tak ještě přes minutu, maximálně 2. Krok 3: Do směsi přidáme kapary, nakrájená rajčata s omáčkou, víno a ocet. Promícháme, přidáme estragon. Přivedeme k varu a povaříme, aby se omáčka redukovala a víno odpařilo. Zmírníme teplotu a zakryjeme. Dusíme 10 minut. Krok 4: Podáváme s rýží. Posypeme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 25. 8. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře zahalené rajčátky s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ELJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře zahalené rajčátky s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ELJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuře s kapary, kuřecí řízky s kapary, recepty na kuře

Suroviny:
řízky, cibule bílá, česnek, olej olivový, máslo, rajče, kapary, víno bílé, ocet vinný červený, sůl, pepř bílý, estragon, petržel

Přidat fotografie receptu