Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské kuřátko v kapustě

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 202 kJ /
526 kcal
Bílkoviny12,29 g
Tuky25,44 g
Vláknina23,53 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 176 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy47,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky. Krok 2: Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou mrkev, cibuli, pórek a kapustu. (Použijeme-li mraženou kapustu - jako já dnes - postupujeme tak, že ji zmraženou přidáme až k orestované zelenině a necháme pod pokličkou rozmrazit.) Krok 3: Vrátíme kuře a klobásky, přidáme rozdrobenou masoxovou kostku, plátky česneku a jeden nastrouhaný stroužek, zalijeme vínem a pod pokličkou dodusíme doměkka.

Zveřejněno 17. 5. 2009

Poznámka autorky Eliza

Tento klasický francouzský recept pochází z knihy Vaření v přímém přenosu. Změny, které jsem v něm udělala, se týkají poměru masa a zeleniny - ve prospěch zeleniny a vypuštění pěti Maggi dochucovacích kostek, které jsou podle mého názoru naprosto zbytečné. Oproti originálu pokrm navíc nezahušťuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské kuřátko v kapustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOGr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské kuřátko v kapustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOGr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Tak jsme toto kuře měli nedávno k obědu, a i když mi recept připadal vábný, v mém podání to moc nedopadlo. :-D Vína jsem nakonec použila asi tak trojnásobek nebo ještě víc, jinak by se mi to asi spálilo... no a výsledek byl, že jsem měla taková divná, bledá, polorozpadlá "vyčvachtaná" stehýnka... moc se to zkrátka nepovedlo. :-D Pokud to budu dělat příště, musím se víc soustředit na tu první fázi (to prudké opékání stehen) a nějak víc vyladit délku dušení, abych to nepřehnala. I tak ale díky za inspiraci, byla to změna. :-)

Recept mě zaujal ,zitra vyzkoušim :-)

Eliza: přesně tak, jsem stejného názoru ;-)

Nikina: Máš to přepychové a musím Ti poděkovat za krásnou fotku.:yes: Vždycky mě potěší, když někdo vytáhne a realizuje klasiku, která je tu už tak dlouho...:-) Tohle je tak notoricky proslulý recept, že i kdyby se kdokoli snažil vymyslet cokoli "A LA", bylo by to zbytečné...:-K

Eliza: včera jsme měli francouzské menu. Kuře na kapustě milujeme, dělám ho trošínku jinak, tak snad nevadí, že přidám foto :-K + 26 :yes::-K

Týý jo:-Otakový krásný recept mi uniknul:-8Samé prímovní suroviny a v závěru velká mňamina:-p+24:yes::-K

Včera jsem toto kuřátko vařila bylo to výborné:yes:i manžel chválil;-)akorát tu klobásu jsem před podáváním rozkrájela na kolečka a uvařila k tomu rýži;-)posílám zasloužený bodík;-)

:-O to je krasa :yes::yes::yes:

Jsem teprve chvíli ve Vašem "klubu výtečných kuchařek", ale musím uznat, že fotka dělá hodně a díky ní jsem nemohla přehlédnout Tvůj báječný recept. To, co jsem z něj vytvořila, obdivovali i mí jedlíci:-)) Už to vaří i mé kamarádky, takže díky a těším se na další bombu:yes:, samosebou dávám bodíka;-)

Elizo:-)došla jsem k vrcholu(prozatimnímu;-))tvé kuchařiny a můžu jen potvrdit níže napsané-krásné,vonící,perfektně nafocené-nádhera:yes:.Mě nezbývá než ti dát Michelinskou hvězdičku pro rok 2009 ;-) a samozřejmě boďku a doufat že si jednou otevřeš restauraci a já tam na takovou mňamku přijdu:-)

Eli, tvoje fotky už asi pozná každý a ještě si je někdy maximálně spletu s Hankou, ona má taky krásné fotky. Jenda, ten má fotky přes celý monitor:-)):-D a to mám dost velký:-D:-)), takže, mrknu na foto a vím. No, každý má nějaké to své nej. Krása je v tom, že když se podíváte na dobře nafocené jídlo, hned ho jakoby i cítíte a chuťové buňky dělají kotrmelce.:-)):-D

Eliz jako vždy nádherné foto i receptík, já nevím kdy ty tvoje receptíky vyzkouším.;-) Už jich je moc moc:-D, ale jen tak dál. bodík letí.:yes:

Já se taky přidávám:-) a ukládám, a Eli máš to za bodík:yes::yes:

Přidávám se k Merylas :-):yes:

Eli, poznatelná teda jsi :-D:yes::-D

Eli, domnívám se, že co se týká fotek a tvých receptů, není co řešit;-):yes::yes::yes:.

Papričko, jsem překvapená, že jsem tak poznatelná...:-D:-D Asi mám tzv. "rukopis" :-));-):-8 Ale moc mě to těší, opravdu moc. Děkuju.
Jendo, děkuji za pochvalu fotek i jídla (to ovšem není moje...:-), ba přímo z Francie, kolébky gurmánství ;-) ). Jestli uvaříš, nezpomeň nabít baterku a vyleštit objektiv, protože na Tvoje fotky se ráda podívám...!

Promiň:-O, nezmínil jsem se o skvělých fotečkách:yes:, už to beru jako samozřejmost:-8;-).

Eli, to vypadá hodně mňamkově:-p:-p:-p. Ukládám do oblíbených, abych si ty chutě vychutnal;-).
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Eli -tvoje fotky a styl přípravy i servírování je tak čitelný, že vidím fotku a říkám si - Eliza jede. Zase super !!! :yes::yes::yes: Bodíkuju ;-)

Elizo, používám oproti tvému receptu tenký porek, ale to je opravdu "prkotina" a dávám ke konci svůj milovaný libeček, ale :-p:-p:yes::yes:

Jani, děkuji. Je to strašně dobré...Francouzi to holt umí...:-p:-!

Někdy už mi chybí kometář;-)

Tématické fráze:
francouzské pokrmy, mini kuřátko, francouzské mini kuře, francouzské minikuřátko, příprava kapusty, francouzské recepty, pokrmy z kapusty, mini kuratko recepty, recepty z hlávky kapusty, francouzke kuratko, mini kuřátko recept, baby kuřátko grilované recept, francouzské vepřové v kapustě, recept ba francouzké brambory, kuřecí v kapustě, francouzke mini kure, francouzké mini kuřátko, selské kuře na kapustě, francouzské baby kuře, francouzke pokrmy

Suroviny:
stehno kuřecí, klobása, kapusta, pórek, mrkev, cibule, česnek, víno bílé suché, máslo, pepř, sůl, masox hovězí

Přidat fotografie receptu