Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z listového těsta s hruškami a jablky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 518 kJ /
2 036 kcal
Bílkoviny88,12 g
Tuky122,10 g
Vláknina10,55 g
Cholesterol 811 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy140,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme na dva tenké pláty.
Tvarohy smícháme s nutelou, žloutkem a zamícháme (cukru raději dáme méně, neboť nutela je dost sladká). Na plech s pečícím papírem pomocí válečku přeneseme jeden vyválený plát. Potřeme jej tvarohovou směsí s nutelou. Krok 2: Posypeme pokrájenými jablky a hruškami - těsně vedle sebe - a pokryjeme druhým vyváleným plátem. Na povrchu propícháme vidličkou. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut. Krok 3: Při podávání posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 25. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z listového těsta s hruškami a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9Mj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z listového těsta s hruškami a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9Mj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:yes::yes:

Listové těsto musí být chlazené, jinak by bylo "rozmatlané", a nedalo by se zpracovat.

No, pokud někdo rád vespod srazek, tak si pošmákne...

Je pravda, že jsem prodávala v cukrářství, kde dělali svoje těsto, a taky se prodávalo. Ale bylo v chladícím boxu a na požádáni se doneslo. ;-)A pracovat s ním byl luxus.:-)

Ivace64: Ivo, promiň, ale když kupuješ těsto, které je uložené tam kde dorty, tak JE chlazené, myslím, že by si nikdo nedovolil prodávat dorty, cukroví, které by neměl v chladícím pultu. Je to slovíčkaření, ale to, že v surovinách výslovně uvádíš " nechlazené " je zavádějící. Tím končím;-):-)

Zobrazit starší odpověď

Proč těsto má být nechlazené ?:-O Já ho používám ráda.
Řezy se mi líbí<3

hosta: ano, je denně čerstvé, proto mizí v pekárně do oběda, chodím jen tam, jde o zvyk, proto radši čerstvé těsto. :-K

Zobrazit 10 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
listové těsto s jablky, recepty z listového těsta, listové těsto recepty, hruškový kolač z lístového těsta, listové těsto s hruškou, listové těsto mražené, řezy z lístového těsta, jablkove rezy z listoveho testa, recepty z listového těsta s jablky, listový koláč s hruškami, koláč z listového těsta s hruškami, mrazené listové těsto, krémeš z listového těsta s buchta s jablky, žloutkové řezy z listového těsta, řezy z listového těsta s tvarohem a jablky, pudinkové řezy z listového těsta, jak zpracovat listové těsto, buchta s jablky z listového těsta, jak zpracovat listové těsto recepty, listove těsto s jablky a tvarohem

Suroviny:
těsto listové, hruška, tvaroh měkký, žloutek, vejce, cukr, nutella, vejce, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu