Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Světlé bagetky se syrovátkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 192 kJ /
2 197 kcal
Bílkoviny63,15 g
Tuky38,96 g
Vláknina15,64 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy390,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat.
Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování mouky dost času a nebudou hladovět. Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme nakynout. Krok 3: Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu - všechny je necháme na plechu nakynout. Krok 4: Vykynuté bagetky orosíme vodou nebo potřeme trochou rozšlehaného vejce (budou mít hezčí, živější barvu) a upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 25 minut).

Zveřejněno 26. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Bagetky jsou světlé, lehounké a díky prefermentu mají plnější chuť.

Další kynuté recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Světlé bagetky se syrovátkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Světlé bagetky se syrovátkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes:vypadají úžasně - dík za recept, určitě zkusím :-K

Moc pěkné bagetky:-):yes:

Krásné :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty se syrovátkou, recepty na bagetu, recept na svetlou bagetu, recepty ze syrovátky, housky se syrovatkou

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí čerstvé, voda, syrovátka sušená, semínka lněná, máslo, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, droždí

Přidat fotografie receptu