Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka se zelím

Geniálně jednoduchá zelná polévka. Chuť dodá směs obvyklého koření na zelnou polévku, zde ale s přidáním rajčatové šťávy. Přidejte k polévce čerstvý chléb a uvidíte, že vám rodina nedá u stolu košem.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie72 kJ /
17 kcal
Bílkoviny0,49 g
Tuky0,08 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu pokrájame na rezance a dáme variť do vody s bobkovým listom, čiernym korením a pokrájanou cibuľou. Krok 2: Spravíme zásmažku z oleja a múky, vlejeme aj s paradajkovou šťavou do polievky, dobre prevaríme, dochutíme príp. citrónovou šťavou a cukrom. Krok 3: Keď ma pochytí "talianska" nálada, pridám oregano a bazalku. Bez toho je to jednoduchá stará slovenská polievka. Chutí s čerstvým chlebom.

Zveřejněno 18. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgGg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgGg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Magdalenko, věděla jsem, že bude skvělá!:-) Vnučce mooc chutnala. Díky za recept, plus jsem ti dala už posledně, foto přidávám!;-):yes:+

Jani,kupujem tie krabicové pretlaky,pasata pomodoro, alebo šťava alebo aký to má názov, pretože tie malé zahustené pyré sú zrejme zo všetkého, iba nie z paradajok.

magdalenko a máš pravdu:-)):-D polévky všeho druhu mi rozhodně neuniknou:-) Sama se snažím polévky i vymýšlet, pak je to moje "achalaj, machalaj":-)):-D. Jen se zeptám, rajčatová šťáva, to je myšleno třeba rajčatový džus, nebo přímo šťáva z rajčat, nebo protlak? Myslím, že je to šuma fuk, co? No a taky myslím, že mne chytne ta "talianská nálada":-D:-)):yes::yes: Díky, za recept, u mne se vždy hodí.;-)

Tématické fráze:
pasata, rajčatová pasata, rajčatová šťáva, rajčatová šťáva recept, rajska polevka se zelim, rajčatová polévka z džusu, rajčatová polévka recept, rajčatová zelí, polevka z rajcatoveho dzusu, rajčatová se zelím, rajčatová polévka z rajčatového džusu, rajčatová polévka, rajcatovy stava, rajska polevka se zelim recept, rajčata se zelím, rajčatova polievka, rajčatová polévka z juice, recept rajcatova polievka s kapustou, rajčatová polévka - pyré, rajčatová polévka foto

Suroviny:
zelí hlávkové, cibule, šťáva rajčatová, bobkový list, pepř celý, sůl, cukr, olej, mouka hladká, voda, citron

Přidat fotografie receptu