Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadná delikátní tomatová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 401 kJ /
574 kcal
Bílkoviny4,84 g
Tuky43,66 g
Vláknina9,21 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si na mírném plameni osmahněte cibulku do zlatova. Když je cibulka lehce zlatavá, tak přidejte plechovku loupaných rajčat. Pokud použijte celá rajčata, tak je vidličkou opatrně rozmačkejte na menší kousky (nebo se mi osvědčilo šťouchadlo na brambory). Následně to celé zalijte horkým zeleninovým vývarem, přidejte tymián a přiveďte polévku k varu. Osolte a opepřete, na mírném plameni to celé povařte cca 20 minut pod pokličkou (bude to jen lehce probublávat). Krok 2: Nyní přijde závěrečná fáze. Horkou polévku rozmixujte (používám tyčový mixer), ochuťte mletou skořicí (která mnohé jako přísada asi překvapí, ale polévce dá nádhernou vůni a jemnou příchuť exotiky), případně dolaďte cukrem (záleží, jak moc byla vaše rajčata zralá a sladká) nebo solí. Pokud je dle vašeho gusta polévka malinko řídká, tak vmíchejte do horké polévky kostičky velmi studeného másla. Během míchání sami poznáte, že polévka mírně zhoustne a zkrémovatí díky studenému máslu. Pokud nedržíte zrovna letní plavkovou dietu, tak tam másla šoupněte klidně víc Krok 3: Pokud by na vás byla snadná delikátní tomatová polévka ještě trošku moc rajčatová nebo trpká, tak není nic snadnějšího, než tam vmíchat pár lžic smetany. Malinko zesvětlá původní tomatově rudá barva, ale za to polévka nádherně zjemní! Je to naprosto fantastické závěrečné doladění chuti, které si málokdy odpustím. Hřešit se občas musí, ne? 8-). Pokud do polévky nalijete smetanu, tak už jí ale odstavte z plotny a nevařte.

Snadná delikátní tomatová polévka se servíruje ještě horká, posypaná troškou čerstvě nastrouhaného parmezánu a třeba i pár kostičkami do křupava opečených krutonů či plátků bílého chleba. Fantazii se meze nekladou....

Zveřejněno 28. 8. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

tento konkrétní recept naleznete zde: http://www.korenizivota.com/snadna-delikatni-tomat...

další inspirace na www.korenizivota.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadná delikátní tomatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVlX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadná delikátní tomatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVlX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Vynikající!:-8

Dělala jsem přesně dle receptu a povedli se:yes:

:yes:<3

Dekuji, moc dobra. Jen ja pouzila drcena rajcata a pridala jsem do polevky smetanu halta a moooc dobroucke. :yes:

:yes:<3

Jana Remkova: :-) díky :-K:-K

Pěkná <3:yes:

mysulka: :-K díky! je hlavně chuťově výborná <3

Tématické fráze:
tomatova polevka, tomatová polévka pohlreich, tomatová polévka recept, tomatová polévka z čerstvých rajčat, recept na tomatovou polévku, tomatova, polevka tomatova, tomatova polévka s parmazánem, tomatova polevka s parmazán, tomatová polevka recepty, tamatova polévka recept, studená tomatova polévka, recept tomatova polevka, recepty tomatová polévka, nejlepsi tomatova polevka, tomatova polevka polévka, tomatová polévka ze sušených rajčat, rybi polévka tomatová, tomtová polévka, tomatová rybí polévka

Suroviny:
cibule, olej, vývar zeleninový, rajče loupané, máslo, sůl, pepř mletý, rajče, skořice mletá, tymián čerstvý, parmazán

Přidat fotografie receptu