Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničný chléb se semínkovou záparou

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 784 kJ /
2 099 kcal
Bílkoviny62,15 g
Tuky30,35 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,21 g
Sůl18,00 g
Sacharidy385,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykynutému omládku přidáme vychladlou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout asi hodinu. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, pokud je třeba podsypneme další moukou a utvoříme bochník, který dáme kynout do ošatky. Krok 3: Vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech, smeteme z něj přebytečnou mouku, orosíme ho vodou, můžeme naříznout a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (230°C/asi 45 minut - posledních 15-20 minut při snížené teplotě na 200°C).

Zveřejněno 30. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Další kynuté recepty na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný chléb se semínkovou záparou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8j9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný chléb se semínkovou záparou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8j9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Wow! Tak toto je ten, ktorý som obdivovala, čo si dala na FB? Áno, iste je to on, aj keď s omládkom. Díky, Ivi, idem sa do neho pustiť. :-) a pravdaže :yes:

:yes: nádherný chleba, jako obvykle vyzkouším! :-K

Ten je :yes::yes:

Tématické fráze:
domácí chleba se zaparou, recept na chlena, psenični chléb, psenicny chleb, pšeničný chléb recept, co je omladek

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, semínka lněná, slunečnice loupaná, semínka dýňová, semínka sezamová, voda, voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, mouka hladká, olej, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu