Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lečo do mrazáku

Léto vrcholí, rajčata a papriky krásně zrají a tak je dobré, abychom se jimi zásobili na zimu. Zeleninu připravíme jako směs na lečo, naplníme do krabiček a zamrazíme. Výhodou je, že z krabičky odeberete jen tolik, kolik budete potřebovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kustka kustka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6 kelímků od Ramy 250 g

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 180 kJ /
1 477 kcal
Bílkoviny30,15 g
Tuky62,00 g
Vláknina74,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,00 g
Sacharidy175,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější polokroužky nebo čtvrtiny, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme papriku, přikryjeme poklicí a dusíme asi 15 minut. Pak přidáme rajčata, ocet a sůl, promícháme a opět dusíme pod poklicí dalších 12 minut. Krok 3: Sundáme z plotýnky, necháme chvilku vystydnout a pak nandáme do kelímků od čehokoliv a po úplném vychladnutí dáme do mrazáku. Krok 4: Lečo dávám pod maso, na pizzu, prostě kdo co má rád. Je úžasně voňavé.

TIP: Další způsob využití sklizně zeleniny - sušení v troubě

Zveřejněno 30. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo do mrazáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVkE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo do mrazáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVkE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
zeleninove leco do mrazaku, výroba domácího leča, výroba leča, příprava leča, jak zmrazit lečo, domácí lečo, příprava leča do mrazáku, domácí výroba leča, příprava domácího leča, priprava na leco, domácí lečo do skleníc, leco priprava, leco zmrazit, recept na zeleninové lečo do mrazáku, připrava lečo, lečo ocet, recept na výrobu leča, domácí lečo zavařování, jak zamrazit lečo, lečo vyroba

Suroviny:
cibule, paprika čerstvá bílá, rajče, sůl, ocet, olej

Přidat fotografie receptu