Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 556 kJ / 2 523 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,18 g |
Tuky | 71,00 g |
Vláknina | 17,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 398,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme krátce nakynout (20 minut).
Těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku. Po krátkém odpočinku bulky rozválíme do oválu, nahoře je nožem nebo kartou rozřízmene a cípy ohneme jako prasečí ouška. Krok 2: Rypáček uděláme shrnutím dolního okraje oválu a smáčknutím okrajů těsta k sobě – vzniklý „komínek“ ohrneme jako límec košile.
Oči prasátek jsou z dýňových jader, která zapíchneme do těsta – a všechna prasátka dáme kynout na plech. Krok 3: Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (190°C/20 minut).
Těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku. Po krátkém odpočinku bulky rozválíme do oválu, nahoře je nožem nebo kartou rozřízmene a cípy ohneme jako prasečí ouška. Krok 2: Rypáček uděláme shrnutím dolního okraje oválu a smáčknutím okrajů těsta k sobě – vzniklý „komínek“ ohrneme jako límec košile.
Oči prasátek jsou z dýňových jader, která zapíchneme do těsta – a všechna prasátka dáme kynout na plech. Krok 3: Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (190°C/20 minut).
Zveřejněno 30. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9v5
Moje poznámka
Prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9v5
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 5 hodinami
Turecká vejce
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno 4. 4. 2025 14:04
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tacos s mletým masem
Nelinka2013 před 38 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
KuchtaBuchta před 39 minutami
Bábovka Ing. Petr
Tystynka před 41 minutami
Pečené brambory se smaženou cibulí a sýrem
Tystynka před 43 minutami
Pečený losos v alobalu
vanilj před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Efka17 před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaGrabmylerova před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným
Kava 2 před 3 hodinami
Banánový koláč podle R.Vaňka
TerezaD před 3 hodinami
Tématické fráze:
prasatko z těsta,
prasátka slaná,
prasatka z listoveho těsta,
slaná prasátka,
těsto na prasátka,
prasátka na slano,
recept na prasátka,
prasátka z těsta,
dort s prasátky,
pekárnománie-prasátka,
dort prasatko,
prasatka,
prasátka v bahně,
prasátko ze slaného těsta,
slaný dort prasátko z pečiva,
prasatka recept
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře (8)