Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílé fazole s bramborami a smetanou

Luštěniny jsou doslova plné bílkovin a vlákniny. Měly by proto být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, proto je dobré je zařadit třeba jako přílohu. Navíc je jen na vás, jak bílé fazole ochutíte. Můžete je připravit buď česnekové, nebo koprové.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + namočení fazolí den předem

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + namočení fazolí den předem)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 930 kJ /
1 417 kcal
Bílkoviny77,95 g
Tuky19,59 g
Vláknina62,65 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy202,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme den předem do studené vody. Před vařením vodu slijeme a dáme novou. Krok 2: Fazole nesolíme, jen přidáme libeček, koření a bobkový list. Vaříme téměř do měkka. Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na trošku větší kousky. Když jsou fazole skoro měkké přidáme sůl a brambory. Dovaříme společně do měkka. Vývar z fazolí slijeme a uchováme. Koření vytáhneme. Krok 4: Oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno. Na másle cibuli orestujeme do růžova. Přidáme mouku a restujeme do zlatova. Krok 5: Fazole zahustíme a vývarem si upravíme konečnou hustotu. Povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Krok 6: Jak fazole dochutíte je jen na vás, přidejte buď jemně nasekaný kopr, nebo dva stroužky utřeného česneku. Krok 7: K česnekovým fazolím se hodí opečená uzená krkovička, ke koprovým vejce na tvrdo.

TIP: Nízkokalorické potraviny - fazole

Zveřejněno 30. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílé fazole s bramborami a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4yGx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílé fazole s bramborami a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4yGx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Uvarené, vynikajúce! Vďaka za recept! :yes:

Adena: Já moc děkuji za milou zprávu..:-K:-K

Ďakujem za ďalší skvelý recept, chlapci si pochutnali. Máme radi zemiakový prívarok a v tejto kombinácii sa tie chute zvýraznili .

Prajem pekný večer a teším sa na ďalšie recepty :-)

:-)<3<3 také mi to připomíná dětství , díky za recept :-K

Moc príma dobrota<3Mě by chutnalo i bez masa:-8

janaerikmarie: Děkuji za milou zprávu, potěšila mě :-K:-K

naprostá dobrota<3

Koukám, že první místa jsou vymetena tebou! :-D:yes:

Pamatuji z dětství jako fazolovou omáčku, chutné:-D:yes:

Skvělý recept, vypadá to i podle fotky fantasticky - udělám to, a těším se už teď. :yes::yes: TopRecepty jsou moje nejmilejší a největší inspirace pro kouzlení v kuchyni, a na tuhle baštu se mi už sbíhají sliny. :-);-)

dnes jdu na to, to vařívala moje maminka a moc nám to chutnalo, s tím bramborem...<3:-8

BILKOVAI: Doufám, že recept nezklame,:-) těším se na zprávu ;-):-K
Ivace64: Díky ;-)

:-K:-K:yes::yes:

Máš tam llibeček, tudíž jsi moje kamarádka :-p:-p:-D:-D:yes::yes: Jen já vodu po namočení nevyměňuju, asi zvyk po mamce, že? ;-)

Marcela 76: Jak píšu níže, vodu z luštěnin jsem nikdy nevylévala, nadýmáním jsem já ani moje rodina nikdy netrpěli. Ale chápu, že někdo to takto dělat musí, proč ne, je to prostě o zvyku a nutnosti.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Nádhera už na pohled a co pak ta chut!!! :yes: :yes: :yes: <3

To se mi líbí :yes:

Tématické fráze:
bile fazole recept, recepty z bílych fazoli, recept na bílé fazole, bílé fazole, bile fazole recepty, bílé fazolky recepty, bílé fazolky na smetaně, recept z bilych fazoli, bílé fazolky, recepty z brambor, fazole se smetanou, fazole bíle, recept bílé fazole, fazole s brambory, fazole recepty, fazole recept, bile fazole s bramborem, fazole s bramborem, recepty bile fazole, bila fazole recept

Suroviny:
fazole bílé, brambory, cibule, máslo, mouka hladká, mléko, smetana zakysaná, bobkový list, libeček, koření nové koření, sůl, kopr

Přidat fotografie receptu