Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané maso

Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce anýzové aroma.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min Doba přípravy bez naložení masa. Pečeme dle potřeby, 5-6 hodin.

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava, Doba přípravy bez naložení masa. Pečeme dle potřeby, 5-6 hodin.)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 259 kJ /
1 735 kcal
Bílkoviny316,68 g
Tuky48,11 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 786 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Krok 2: Maso naložíme do směsi oleje, bylin a koření alespoň na 2 hodiny. Krok 3: Pak zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 5-6 hodin. Ještě horké maso natrháme dvěmi vidličkami. Krok 4: Čerstvou ciabattu rozřízneme, naplníme masem, zakápneme výpekem, doplníme rukolou a ihned podáváme.

TIP: Trhané maso - rady a tipy pro jeho přípravu

Zveřejněno 4. 9. 2016

Poznámka autorky zizala

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xJO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xJO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Krása :yes:

Trhané maso - pulled pork po americku patří k oblíbeným právě tam jako piknikové jídlo. Velice oblíbené, na přípravu nenáročné a krom spálení na to vlastně nenī co zkazit, ať už se dělá v troubě nebo v pomalém hrnci. Netušil jsem, že tu recept schází, ve své kuchřce ho mám. http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... a http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=....
Bod tam samozřejmě a zaslouženě patří.:yes::-K

Drobek: Bezva recept:-8

Zobrazit starší odpověď

Děkuji za milé komentáře :-K

Krasne, trhane veprove maso jsem uz delala v PH s BBQ omackou a bylo vyborne.
Ukladam si, mohlo by byt hned zitra:yes:.

Já bych taky měla radost, nejen hrabě z Sandwich;-):-):yes:

Krkovičku máme tzv. nejraději, super recept, rozhodně vyzkoušíme doma:-K:yes::yes:

John Montagu, 4. hrabě z Sandwich, by z tebe měl velkou radost:yes:

hosta: :-D:-K Děkuji.

Tématické fráze:
trhaná krkovice, trhané vepřové maso, trhané vepřové maso recept, trhané vepřové maso v pomalém hrnci, vepřové maso trhané recept, trhané maso v pomalém hrnci, recept na trhané vepřové maso, trhaná vepřová krkovice, trhane veprove, trhane pecene maso, trhane veprove recept, jak se dělá trhanė maso, trhaná krkovička, trhané maso krkovice, pulled pork recept, vepřové trhané maso, vepřové maso trhané, trhane veprove v pomalém hrnci, trhané maso v troubě, příprava trhaného masa

Suroviny:
maso vepřové, semínka fenyklová, česnek, rozmarýn, olej, šalvěj, bobkový list, sůl, pepř mletý, vločky chilli, ciabatta, rukola

Přidat fotografie receptu