Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky po španělsku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 940 kJ /
2 376 kcal
Bílkoviny56,40 g
Tuky20,07 g
Vláknina63,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,00 g
Sacharidy462,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku a prelisovaný cesnak. Premiešame. Krok 2: Vložíme na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a dusíme na slabom ohni 10 minút. Krok 3: Potom pridáme fazuľku, na kocky nakrájané hrušky a paradajky, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Krok 4: Nakoniec vsypeme kukuricu a necháme prejsť varom. Krok 5: Podávame s chlebom.
Môžeme „vylepšiť“ o opečený párok alebo klobásu.

Zveřejněno 5. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky po španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7BJy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky po španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7BJy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

<3:yes:

Hruška nehruska, recept se mi moc líbí, ale hrušku přidat nemůžu. Ne, že by mi tam vadila, ale musím si to upravit do delenky. :-8 Můžu použít máslove bílé fazole ? Aha, teď se dívám, že to máš fazolové lusky, že?:-O

tejaja: ;-) ok :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tejaja: Opravdu s hruskou?? Mne so to nezda, ve Spanelsku jsem zila, fazolky jsou tam obvykle jidlo a pripravuji se na mnoho zpusobu, ale s hruskou opravdu ne. Neni to chyba nejakeho "prekladu"??
Ve spanelstine se rajcata hruskoviteho tvaru nazyvaji tomates pera, tomates = rajcata , pera = hruska. . . . .

Jitkas: Opravdu s hruškou. V Španielsku som nikdy nebola, ale recept bol snáď pred 25 rokmi v nejakom časopise, mám výstrižok. A bol pod takým názvom, nemám dôvod ho meniť. Ostatne, kedysi bolo povedané, že o názvoch sa nemá špekulovať. Alebo to už neplatí? ;-) Mimochodom, tá hruška tam chuťovo sadne. ;-)
P.S. Ja nie som z tých, ktorí si vypomáhajú prekladačom a prekladajú recepty z cudzích jazykov. Sorry. Foto výstrižku prikladám.

Tématické fráze:
fazole recept, ja se pripravuji fazolky, fazolové lusky po španělsku, fazolové recepty, fazolky recept, hrách recepty, jak upravit fazolky, fazole recepty

Suroviny:
fazolky zelené, brambory, rajče, hruška, kukuřice, cibule, vývar masový, česnek, olej, sůl, paprika sušená sladká, pepř

Přidat fotografie receptu