Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veselá bábovka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jajucha Jajucha

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 631 kJ /
4 931 kcal
Bílkoviny106,04 g
Tuky230,68 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 434 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy595,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme nejprve všechny suché přísady: mouku, cukry, prášek do pečiva a pak vmícháme vejce, olej a vodu. Pokud by bylo těsto příliš husté, s opatrností přilijeme vodu. Až je těsto hlaďoučké, nastává čas rumu (tuzemáku). Na dvakrát až třikrát přimícháme a průběžně chutnáme. Rum bábovce dodá finální chuť, nádhernou žlutou barvu, vůni a vláčnost. Krok 2: Do vymazané a vysypané bábovkové formy vlijeme těsto a podle trouby pečeme. Já např. na 170°C 3/4 až 1 hodinu. Bábovku kontrolujeme špejlí a hlídáme aby se nevysušila, tahle to nemá ráda. Krok 3: Bábovku po upečení vyklopíme horkou nebo i studenou. Krájíme jí ale lehce vychladlou. Mramorová, či zebrová verze je také dobrá.

Zveřejněno 7. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselá bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xrO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselá bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xrO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zebrová babovka, recept zebrová bábovka recept, zebrova bábovka recept, hr mouka bábovka

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr krystal, olej, voda, prášek do pečiva, cukr vanilkový, rum, olej, mouka,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu