Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bagel

Bagely jsou velmi oblíbené pečivo v anglosaských zemích. Našly si ale cestu i do tuzemských kuchyní. Hodí se výborně k obložení i jako přílohové k salátu. Jejich výhodou je to, že si podrží dlouho vláčnost.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 46 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 26 min + doba kynutí

46 min (20 min příprava + 26 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 070 kJ /
1 929 kcal
Bílkoviny59,60 g
Tuky10,35 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy390,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme droždí, lžičku cukru, 100 ml vlažné vody, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Pak k němu přilijeme ještě 200 ml teplé vody a nakonec přidáme mouku a sůl. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo těsto hutné, přilijeme ještě zbytek vody. Z propracovaného těsta vytvarujeme kouli, kterou dáme do mísy vytřené olejem. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Těsto lze připravit v domácí pekárně. Použijeme program Těsto. Krok 3: Předehřejeme si troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C). Krok 4: Jakmile těsto vykyne, tvarujeme z něj kuličky (velikost podle toho, jak velké bagely chcete mít) a klademe je na pomoučenou pracovní desku.
Do středu kuličky zapíchneme vařečku a krouživými pohyby po desce vytvoříme důlek či očko. Když mají všechny bagely důlky, zakryjeme je utěrkou a necháme cca půlhodiny nakynout. Krok 5: Ve větším širokém hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme lžičku cukru. Plotnu pak ztlumíme, vložíme do ní postupně bagely (do hrnce asi 4 ks) a každou stranu půl minuty povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a bagely klademe na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky podle vlastní chuti. Dáme do trouby a pečeme cca 20-25 minut.

TIP: Jak uchovat chléb a pečivo

Zveřejněno 7. 9. 2016

Poznámka autorky radiator

Z jedné dávky je 10 kusů. Bagely chutnají jen tak namazané máslem nebo se šunkou či salámem. Moc dobré jsou také potřené čerstvým sýrem (Lučina apod.) a domácí marmeládou. Druhý den je rozpékám na toustovači s mřížkou a ke snídani jsou jak čerstvě upečené v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bagel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zwK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bagel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zwK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Udělal jsem bagely přesně podle receptu, jen jsem je povařil asi á 1 minutu z každé strany, tedy déle (našel jsem v jiných receptech na bagely, že se mají vařit 2 minuty včetně obrácení). Po upečení však nejsou křupavé, ale mají kůrku jakoby gumovou. Střídka je dobrá, ale kůrka je tak trochu "žvýkavá". Poraďte mi, prosím, kde jsem udělal chybu?

Tonja: Dobrý den, netuším proč nebyly vaše bagely křupavé🤔 ...ty moje křupavé byly

hosta: Nejedná se o louhované pečivo; louhované pečivo je máčené ve slabém louhu, bagely se vaří ve sladké vodě.

<3:yes:

Ja som piekla podľa žížaly a sú výborné. Nepochybne ani tvoj recept nesklame. Vyzerá skvele!

magdalenka: Děkuji :-K

Bagel je moje nejoblibenejsi snidane ve Statech-s Philadelphia cheese a uzenym lososem:yes:

no to je super recept, louhované pečivo znám, tohle je pro mne naprostá novinka:-O:yes:

hosta: Já mám to louhované pečivo ráda,ať už německé preclíky nebo podlouhlé rohlíky se solí,ale bagely jsem neznala,tak jsem je musela vyzkoušet;-)

Super..:yes::yes:

Já si musela vyguglit název bagel, neznala jsem, ale už jsem zas chytřejší. Líbí :yes::yes::yes:
jo a uvědomila jsem si, že ten tvar znám, jen fakt buď se ten název nepoužíval, nebo jsem ho zapomněla

spagetka: mika59: Jsem ráda,že se vám recept líbí a děkuji za bodíky:-K

Tématické fráze:
bagel recept, bagel, recept na bagel, recept bagel, domaci bagel, pecivo bagel, beigl, pečivo bagel- recept, bagels recept, bagels recepty, domácí bagel recept, bagel-recept, bagel z kvásku, bagel recepty, bagel pecivo, domácí bagels, bagel pecivo recept, jak udelat bagel, recepty bagel, beigl recept

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, cukr krupice, sůl, olej, voda, vejce

Přidat fotografie receptu