Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 430 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,94 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Půl cibule nakrájíme nadrobno a usmažíme na sádle do růžova, odložíme.
Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle necháme zatáhnout z obou stran.
Krok 3: Pak k nim přidáme odloženou usmaženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem.
Krok 5: Zjemníme kouskem másla, které necháme rozpustit, už nevaříme. Můžeme rozmixovat, ale to nedělám.
Krok 6: Cibuli nakrájíme na kroužky. Rozebrané kroužky posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom se zbavili přebytečné mouky.
Krok 7: Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dočervena. Ihned po usmažení použijeme.
Krok 8: Na talíře rozdělíme přílohu, maso se šťávou a na maso poklademe hromádky smažené cibule.
Zveřejněno 8. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Moje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 16 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 4 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 14 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 14 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 18 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 18 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 19 hodinami
Tématické fráze:
videnska rostena,
rostěná pecene,
roštěná na cibuli,
rostena jako minutka,
pecena rostena,
vídeňská hovězí roštěná,
roštěnky na cibuli,
pečené roštěnky,
pečený roštěnec,
pečená roštěnka,
videnska pečeně,
top recepty roštěná,
vídeňská roštěná s rýží,
vídeňská roštěná minutka,
roštěná minutka,
rostena s hranolkama,
recepty vídenská roštenatop recept,
minutky s nizkeho rostence,
vídeňská roštěná recept,
videnska rostena jako minutka
Suroviny:
roštěnec nízký,
cibule,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
olej
Komentáře (36)