Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 430 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,94 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Půl cibule nakrájíme nadrobno a usmažíme na sádle do růžova, odložíme.
Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle necháme zatáhnout z obou stran.
Krok 3: Pak k nim přidáme odloženou usmaženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem.
Krok 5: Zjemníme kouskem másla, které necháme rozpustit, už nevaříme. Můžeme rozmixovat, ale to nedělám.
Krok 6: Cibuli nakrájíme na kroužky. Rozebrané kroužky posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom se zbavili přebytečné mouky.
Krok 7: Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dočervena. Ihned po usmažení použijeme.
Krok 8: Na talíře rozdělíme přílohu, maso se šťávou a na maso poklademe hromádky smažené cibule.
Zveřejněno 8. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Moje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 4 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 19 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 21 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský beránek
janina8 před 22 minutami
Knedlík z polenty
Denade před 28 minutami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 44 minutami
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
káťa před 1 hodinou
Mazanec
VeraStranska před 2 hodinami
Segedínský guláš
Dasa89 před 2 hodinami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 2 hodinami
Velikonoční beránek s vaječným koňakem
misinka2537 před 2 hodinami
Tématické fráze:
videnska rostena,
rostěná pecene,
roštěná na cibuli,
rostena jako minutka,
pecena rostena,
vídeňská hovězí roštěná,
roštěnky na cibuli,
pečené roštěnky,
pečený roštěnec,
pečená roštěnka,
videnska pečeně,
top recepty roštěná,
vídeňská roštěná s rýží,
vídeňská roštěná minutka,
roštěná minutka,
rostena s hranolkama,
recepty vídenská roštenatop recept,
minutky s nizkeho rostence,
vídeňská roštěná recept,
videnska rostena jako minutka
Suroviny:
roštěnec nízký,
cibule,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
olej
Komentáře (36)