Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruščák s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 495 kJ /
4 421 kcal
Bílkoviny101,89 g
Tuky163,66 g
Vláknina17,85 g
Cholesterol 566 mg
Sodík 613 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy626,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně hodinu kynout. Krok 2: Mezitím připravíme náplň a posýpku.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, pudink a prošleháme. Pudink náplň zahustí.
Posýpku připravíme tak, že v míse promneme do drobivé konzistence mouku, cukr a na menší kousky nakrájené máslo. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, na který dáme papír na pečení nebo teflonovou fólii. Rozválené těsto na tento plech uložíme. Krok 4: Těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout. Krok 5: Po vykynutí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 25-35 minut.

TIP: Jak péct kynuté moučníky - rady a tipy

Zveřejněno 10. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruščák s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogn3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruščák s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogn3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Marie Svarcova: ano, jsou mňam. Mám je radši, než jakákoliv jiná povidla a dělám je zásadně podle receptu

:-)<3:yes::yes: Výborný koláč, máme moc rádi hrušková povidla. Dělál je také v troubě a zavařuji - mám na ně stejný názor. :-K

Eficka82: moc pekna fotka, dekuji!:-K

Hruščák upečen, akorát jsem neměla hrušková povidla, tak jsem rozvařila asi 12 hrušek s dvěma lžícemi cukru (ovoněla jsem je skořicí a trochou rumu :-8) aby byla konzistence netekutá, tak jsem dala půl pytlíku vanilkového pudinku;-).Tvaroh jsem použila vanilkový 400ml koupený v Lidlu - 250ml mi přišlo málo.Drobenku dělám z vloček.Mužíček si pochrochtával a že prý mu chutná jak frgál:yes: Přidávám bodík a fotku;-)

Mňam:-*,hruščák dělávala maminka:yes:jen udělat ty hrušková povidla a už by se pekl:-D:-K

Masula: hrušková povidla peču v troubě a pak pro jistotu i zavařuji - na to, aby se mi třeba i jediná sklenka zkazila, jsou pro mě moc cenná. Koláče s hruškovou náplní miluje celá rodina<3

<3:yes::yes:

Naprostá dokonalost<3:yes:

ivulinka: díky, Ivčo :-K byl moc dobrý - pekla jsem už dvakrát a pokaždé se po celém plechu jen zaprášilo :-D

Tématické fráze:
hruscak, hruscak recept, hruškový koláč s tvarohem a posypkou, posypka na buchtu ze sádla, posypka ze sádla, maminčin hruščak, z hruskovych povidel, recept z tvarohu a ze sádla, koláč tvaroh s hrušková povidla, hruščák s tvarohová buchta, jidla z hruskovych povidel, hrušková buchta s tvarohem, hruscak koláč s tvarohem, sádlo - posýpka, posypka sádlo cukr mouka

Suroviny:
voda, sádlo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, pudink vanilkový bez vaření, cukr, povidla hrušková, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu