Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, pepřem a bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem. Krok 2: Posypeme drcenými sušenými rajčátky a dáme do chladu na 2 hodiny.
Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Krok 3: Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat i bujón, ale není to nutné. Stačí maso rozvonět bylinkami. Krok 4: Když maso v pekáčku pěkně červená, posypeme maso hustě cibulí a zbytkem sušených drcených rajčátek. Opět přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv nebo s kaší.

Zveřejněno 12. 9. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9Zn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9Zn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

casino: cibulka jako cibulka, jarní, s natí, nadrobno nakrájená, zamíchaná už do hotového. Nikoliv cibule jako do guláše.

asanisimasa: " V lilkovém kaviáru bez přívlastků je jen olivový olej, česnek, citrónová šťáva, cibulka a koření podle chuti každého."
No a můžete uvést zdroj na rcp s CIBULÍ ?

Gazpacho: řekněme, že babaganush je lilkový kaviár ze Středního východu. Je z grilovaného lilku, odtud uzená chuť, je v něm tahini a někdy i jogurt. V lilkovém kaviáru bez přívlastků je jen olivový olej, česnek, citrónová šťáva, cibulka a koření podle chuti každého. Připravuje se z lilku pečeného nebo dokonce vařeného. Není zač!

asanisimasa:
Je mi ľúto, ale baklažánový (lilkový) kaviár je babaganush. A čo je prekvapujúce, že pod týmto názvom ho nájdete tak v Izraeli ako aj v arabských krajinách Blízkeho Východu.
Ak mi neveríte, tak si to pozrite v ktoromkoľvek hľadači a zistíte, z čoho sa babaganush pripravuje.

Gazpacho: lilkový kaviár není babaganush ani náhodou.

Eja57:
Všetko, čo uvádzate, je pravda.
Ja som nerozoberal slovo salsa v jednotlivých španielsky hovoriacich krajinách,
len som uviedol preklad slova.
Je zaujímavé, že v čase pred odstránením komunizmu sme všetci, tak v čestine ako v slovenčine
používali slovo omáčka. Otvorenie hraníc zrazu spôsobilo, že sa v našich jazykoch objavujú slová, ktoré síce znamenajú to isté, ale niekto sa domnieva, že to je aktuálnejšie.
Ak podobné situácie ako coronavirus v blízkej budúcnosti nezabijú všetko obyvateľstvo, tak budúce generácie prestanú hovoriť česky a slovensky.
To je dôvod, prečo som uviedol preklad slova a že máme slovo v materinskom jazyku a aby toto a samozrejme aj mnoho iných, udržovalo naše jazyky.
Myslím, že som s tým nikoho neurazil a že pre niekoho to bude upozornenie, že hoci toprecepty.cz je venovaný vareniu, tiež môže usilovať o udržiavanie rodného jazyka.

casino:
Ak poznáte český preklad na slovo kaviár, tak ho použite.
V niektorých krajinách (zámerne neuvádzam názvy) je známy ako Babaganush.

MarcelaPa:
Pretože Gazpacho nemá český preklad

Dadala říká:
SALSA
- představuje středomořské jemné bylinkové omáčky, které přidáváme k pokrmům ke zvýraznění jejich vůně. V Itálii je tento termín používán pro omáčku obvyklou k těstovinám. V Mexiku je tento název obvykle aplikován pro nevařenou pikantní, ostrou omáčku servírovanou jako přílohu ke kukuřičným lupínkům - chipsům, nebo jsou součástí náplní tortill.

MarcelaPa:
:-D:-D:-D
...no protože ffšichni vědí wcg, že :-)

Ale vážně...rajčatová SALSA je něco jiného než rajská OMÁČKA, nebo si pod tím představíme totéž??? Otrocký překlad je často cesta špatným směrem...

MarcelaPa: :-D:-D:-D:-D:-D

Gazpacho: A proč vy se nejmenujete studená zeleninová polévka? ;-)

"Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty"
Gazpacho:
No, v podstatě máte recht :yes: ale ffšichni vědí wcg, že ;-)
...ale např. Lilkový kaviár taky néééni kaviár, ale ffšichni vědí wcg, že ;-)

Preklad slova salsa je omáčka.
Je nutné v recepte písanom po česky používať cudzie slovo, keď v češtine od nepamäti existuje české slovo?
Zlepší to výslednú chuť jedla?

Tématické fráze:
vepřová kotleta, vepřová kotleta na hořčici, vepřové kotlety recepty, vepřová kotleta recepty, kotleta na tymianu, vepřové na tymiánu, vepřová kotleta recept, vepřové s s rajčaty, vepřové kotlety recept, vepřová kotleta s hořčicí, vepřové kotlety s hořčicí, vepřové maso na tymiánu, kotlety recepty, vepřové na hořčici, vepřové kotlety, vepřový kotlet, recepty z vepřové kotlety, recepty z kotlety

Suroviny:
kotleta, sůl hrubozrnná, rozmarýn, pepř čtyř barev, olej, cibule, rajče, voda

Přidat fotografie receptu