Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 431 kJ / 2 015 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,23 g |
Tuky | 44,96 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 345,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: k rozkvašenému základu přidáme postupně všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které zakryjeme fólií (nebo i s mísou uložíme do sáčku) a necháme v teple kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, zformujeme do válečku a uložíme do vymazané formy na vánočku – vymazala jsem sádlem a lehce vysypala mandlovými lupínky.
Těsto je vhodné i na zapletení vánočky, pouze bych ji, kvůli delší době kynutí před pečením, určitě z boků pod fólií, na které bude kynout, lehce zapřela, ať se nerozjede. Krok 3: Celou bábovku i s formou je dobré znovu nechat kynout v igelitu, neosýchá.
Vykynutou vánočku jsem vložila do studené trouby, zapnula na 170°C a upekla. Vpíchnutím špejle zjistíme, jestli je vánočka dostatečně propečená a opatrně vyklopíme z formy.
Zaplétanou vánočku, bez formy, je potřeba vložit do dobře vyhřáté trouby. Pokud bychom ji pekli jako tu ve formě, od studeného startu, na plechu by se hodně rozjela do stran.
Těsto je vhodné i na zapletení vánočky, pouze bych ji, kvůli delší době kynutí před pečením, určitě z boků pod fólií, na které bude kynout, lehce zapřela, ať se nerozjede. Krok 3: Celou bábovku i s formou je dobré znovu nechat kynout v igelitu, neosýchá.
Vykynutou vánočku jsem vložila do studené trouby, zapnula na 170°C a upekla. Vpíchnutím špejle zjistíme, jestli je vánočka dostatečně propečená a opatrně vyklopíme z formy.
Zaplétanou vánočku, bez formy, je potřeba vložit do dobře vyhřáté trouby. Pokud bychom ji pekli jako tu ve formě, od studeného startu, na plechu by se hodně rozjela do stran.
Zveřejněno 14. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Moje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
kvásková vánočka,
kvaskova bábovka,
kvásková vánočka recept,
kvaskova kuchařka,
kvaskova bábovka recept,
kvaskova vianocka,
nejlepší vánočka recept kvasková,
vnočka z formy,
vanočka kvasková,
super špaldova vanočka,
forma na vánočku skleněná,
jak se peče vánočka ve formě,
kváskova vanočka,
kvasova vanocka,
vanočka do formy na bábovku,
kvaskova tvarohová bábovka,
recept na kvaskovou vánočku,
vánočkqa ve formě,
kvaskoba tbarohova,
kvaskova kuchařka mazanec
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
voda,
vejce,
tuk hera,
cukr,
sůl,
kůra citronová,
rozinky,
mouka hladká
Komentáře (3)