Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Älplermagronen

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 916 kJ /
2 370 kcal
Bílkoviny123,86 g
Tuky67,37 g
Vláknina24,53 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy307,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Mléko a vývar přivedeme k varu a brambory v něm povaříme přibližně 5 min. Poté přidáme těstoviny a společně vaříme dalších 10-15 min, dokud brambory nezměknou. Mezitím několikrát promícháme. Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme dozlatova. Krok 4: Troubu nastavíme na 200°C. Sýr pokrájíme na malé kostičky. Do těstovinové směsi vmícháme polovinu cibule a sýra, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Urovnáme do zapékací formy, navrch dáme zbytek cibule, posypeme zbytkem sýra a pečeme cca 15min. Krok 5: Ihned podáváme.

Zveřejněno 15. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Älplermagronen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zxv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Älplermagronen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zxv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes: vyzerá to výborne, musím vyskúšať :-)

Nic proti, ale ten obrázek je doslova nechutný.... 8-(

Soňa : A ako by ste si predstavovali jedlo so zapečeným syrom na povrchu?

Nejde název trochu podat v češtině ?

maiva: Zapékané brambory s těstovinami a sýrem;-)
...jinak ve stručnosti k historii tohoto jídla:
Älplermagronen jsou nyní považovány za tradiční švýcarskou alpskou specialitu. Původ vzniku tohoto pokrmu pochází z doby, kdy se stavěl Gotthard tunel, na kterém, mimo jiné, pracovali také italové. Z domoviny si s sebou vozili jejich italské těstoviny a ty pak zkombinovali s dostupnými potravinami v tomto regionu-mléko, sýry, vejce, brambory, cibule.
Bylo to jídlo, které se dalo jednoduše připravit nad ohněm v kotli a těžce pracující dělníky dobře nasytilo.
Jinak tato švýcarská specialita se podává také s jablečným pyré nebo jablečným kompotem. Jablečné pyré se v Německu servíruje zase s bramborákem. Pro našince jistě velmi nezvyklé, ale doporučuji vyzkoušet.;-)

:-8:yes:

Tématické fráze:
svycarske testoviny se syrem a jablecnym pyre, speciality z brambor recepty, recept speciality z brambor, alpské speciality recept, alpská specialita zapékané brambory, recept švýcarské těstoviny s bramborem a syrem, švýcarské brambory s těstovinami, švycarské jidlo těstoviny brambory syr, švýcarské těstoviny s bramborem a sýrem, tyrolxke brambory s testovinami, švýcarské zapečené brambory s těstovinami, gotthard cibuli

Suroviny:
brambory, těstoviny, cibule, sýr tvrdý, mléko, smetana, ořech muškátový, máslo, pepř, sůl, vývar zeleninový

Přidat fotografie receptu