Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 994 kJ /
716 kcal
Bílkoviny100,58 g
Tuky25,73 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 2,28 g
Sodík 1,13 g
Sůl3,00 g
Sacharidy15,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Řádně je propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme ledvinové kanálky (nejlépe je nechat ledvinky zamrazit a polorozmražené je přepůlit a vykrojit kanálky). Krok 2: Ledvinky pokrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat. Krok 3: Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme nakrájenou cibulku, vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření, přidáme nasekanou šalvěj a zalijeme vodou. Krok 4: Zavřeme tlakovou poklicí. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci cca 25 minut. Po této době vypneme tlakový hrnec, necháme odsyčet páru. K ledvinkám přidáme pokrájená cherry rajčátka a ještě chvíli podusíme. Dochutíme. Krok 5: Podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem a dál povaříme asi 10 minut.
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Zveřejněno 15. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m96r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m96r

Marie

Komentáře (15)

Naši taky ledvinky namáčeli do kefíru nebo podmáslí a babka ještě navíc zakápla octem. Já osobně už ledvinky nedělala nooo dobrých 30 let, a namáčela jsem je do mléka s octem taky. Ale jelikož je u nás nikdo nejedl, tak jsem je přestala dělat.

Ivace64: díky za rady,:-) já je umím očistit a zbavit zápachu a takovou " lidovou tvořivost " jako namáčet je do Caro / které nepoužívám a kvůli ledvinkám kupovat nebudu / si odpustím;-):-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

Mléko s octem taky neznám, ale já nejdřív ledvinky očistím, nakrájím, zbavím kanálků a teprve potom je namočím do mléka a následně proplachuji. Nedávám je do mléka celé, jak se píše tady v postupu.

maris: jj, občas si jeho rady beru do své kuchyně:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

K ledvinkám mám nějaký odstup, že se ale máčejí v mléce vím. Že v mléce s octem slyším poprvé, zajímavé:yes:

hosta: Nejlépe v kyšce :-p. Mám vyzkoušeno ;-)

Zobrazit starší odpověď

Ledvinky moc často nedělám, protože je jím doma sama. To ale neznamená, že je nemám ráda a tvůj recept včetně fota vypadá hodně lákavě :-K

Jana Remkova: děkuji, u nás tak cca 2 x do roka, ledvinky milujeme pikatní :-) já i sama si je udělám:-K:-)

Tématické fráze:
vepřové ledvinky, jak očistit vepřové ledvinky, vepřové ledvinky recept, vepřové ledvinky recepty, jak očistit vepřové ledvinky recept, příprava vepřových ledvinek, ledvinky namočíme do mléka, ledvina v tlakovém hrnci, ledviny namočené v mléce, ledvinky na salveji, zamrazit veprové ledvinky, jak zamrazit veprové ledvinky, ledvinky v tlakovem hrnci, jak očisit vepřové ledvinky, ledvinky recepty, ledvinky namočíme v mléko, jak zbavit zápachu vepřové ledvinky, veprove ledvinky jak se zbavit zapachu, recept na vepřové ledvinky, vepřové ledvinky namočit do octu nebo do mléka?

Suroviny:
ledvinky vepřové, cibule, kmín celý, šalvěj, rajče cherry, voda, olej, mléko, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu