Suroviny
Porce: 10 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 204 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,73 g |
Tuky | 6,80 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,83 g |
Sacharidy | 84,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3x, dokud nebude voda čirá. Potom zalijte rýži vodou a nechte 30 minut nabobtnat.
Krok 2: Rýži slijte a vložte do hrnce, zalijte cca 170 ml vody, přiklopte a přiveďte k varu. Vařte zprudka 1-2 minuty. Poté ztlumte na minimum a vařte ještě asi 10 minut. Uvařenou rýži odklopte, překryjte utěrkou a nechte 10 minut vychladnout.
Krok 3: Ocet smíchejte se solí a cukrem a prohřejte, neustále míchejte, dokud se nerozpustí.
Krok 4: Rýži přesypte do mísy a zalijte octovou směsí, promíchejte a nechte zcela zchladnout.
Krok 5: Nori řasu nastříhejte na pruhy silné 3 cm. Okurku nakrájejte na slabé plátky a okraje odkrájejte od středu, abyste vytvořili ozdobné plátky.
Krok 6: Navlhčete si ruce vodou, z rýže tvarujte oblé válečky, dlouhé asi 5,5 cm. Jeden by měl vážit asi 25 g. Ze shora lehce potřete váleček wasabi pastou. Proužek řasy na jedné straně navlhčete, aby přilnul při obtočení k řase z druhé strany. Váleček obtáčejte řasou položený na podložce. Do vzniklého prostoru navrstvěte kaviár, ozdobte okurkou.
Zveřejněno 16. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gunkan sushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk5G
Moje poznámka
Gunkan sushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk5G
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 8 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 33 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 42 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 47 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
sušhi recept,
podávání sushi recept,
recept na sushi
Suroviny:
rýže sushi,
ocet rýžový,
cukr,
sůl,
kaviár,
okurka čerstvá,
pasta wasabi,
zázvor nakládaný,
omáčka sojová,
pasta wasabi
Komentáře (1)