Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou pro Dášenku

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 458 kJ /
4 173 kcal
Bílkoviny100,42 g
Tuky276,58 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 6,27 g
Sůl15,83 g
Sacharidy308,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto. Do vriacej osolenej vody pretlačujeme halušky, jemne premiešame. Keď vyplávu na povrch, ihneď scedíme. Necháme odtiecť, ale nepreplachujeme. Krok 2: Medzitým rozpustíme v malom kastróliku bryndzu s lyžicou smotany a v druhom kastróliku rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninu. Krok 3: Halušky prelejeme bryndzou a slaninou i s výpekom. Môžeme preliať i trochou kyslej smotany.

Zveřejněno 20. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou pro Dášenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0pw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou pro Dášenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0pw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Tyto malušky milujeme. Sypu je slaninou, kterou škvařím v mikrovlnce.

Luxusní

Tonja: ;-) Je to presne tak, ako píšete, žiadne vajce do halušiek nepatrí. Díkjy za komentár. ;-)

Před lety jsme si zašli na halušky v obci Chyže pod Ďumbierom. Manželka si dala s brynzou, já se zelím a se špekem. Oba jsme je velice pochválili, tak dobré halušky jsme už dlouho nejedli. pochválil jsem je i kuchařce a zeptal se: "Jak je děláte, že je máte tak dobré?" A kuchařka odpověděla stručně: "Vezmete brambory a mouku, to je všechno ... a vlastně jsem zapomněla, ještě trochu soli."

:-)<3:-K

Moc dobre <3

:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:
Tak této delikatese říkám HALUŠKY.:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:

duchacek: Ďakujem. :-)

chocolate: Teší ma, že chutilo. Niet nad halušky s bryndzou, kde sa na to hrabe nejaké mäso. :-);-)

Terezko, tve halusky jsou proste bajecne.Je to nejoblibenejsi jidlo mych dcer a vim, ze s nim vzdy uspeji.Dnes jsem dostala od kamaradky pravou slovenskou brynzu, tudiz vecere byla jasna, udelala jsem jedinou zmenu, brynzu jsem o trochu vice zjemnila smetanou.Recept vsem doporucuji, pridavam bod.
edit-stalo to i za ten ustrouhly nehet:-D

Terezko dneska jsem dělal halušky podle tvého receptu, byly moc dobré:yes:Dělávala jsem vždy s vajíčkem a dneska jsem zjistila že ho vůbec není třeba;-)

fazolka2009::-):yes: V Jalovci sme raz boli, je to taká malá dedinôčka, ale v nádhernom prostredí Nízkych Tatier :yes::-)

Mnamka, babicka delavala take, bydlela pod Tatrama, kousek za Lipt. Mikulasem v posledni vesnicce pod horama Jalovec. Uplne mam chute:yes::-K

jarda Kadic: :-D:-D:-D Ďakujem :yes:;-)

Dnes znovu uvařeny,s pravou slovenskou bryndzou z Liptova;-)

rebeka:Nadíčku ty se Ti moooooc povedly. Já bych si také prosila jednu malou porcičku prosím prosím :-D:yes::yes::-p;-)

rebeka:Nadi KRÁSNÉ FOTO:yes::yes::yes::yes::yes:

Od včerejška jsem na ně měla chuť, dnes došlo k realizaci;-)
výborné:-p:yes::yes: posílám bodík a foto:-)

Pajaska: Budem ťa čakať :yes:;-)

tejaja:No protože jsem nedostala dovolenou,lidi marodí a máme šlus s dovčou.;-(
Co to je 230km,když bych už byla u vás na Slovači,přijela bych,no né? .;-)Uvidíme napřesrok,třeba se zadaří.:-K:-K

jarda Kadic: díky, ešte, že si zohnal brambory, u nás niekedy nie sú zemiaky, každý kupuje bandurky:-D:-D:-D

Pajaska: Páji, keď ma zabiješ, tak neviem, pre akú Dášenku to malo byť :-D:-D:-D Asi niekto chcel vedieť prípravu halušiek. :-D Keď prídeš, navarím halušiek kotol, a tanier si nenos, mám na pizzu dva velikánske, len či ty dokážeš zjesť tú magaporciu :-D:-D:-D A ako to, že na Donovaly neideš? :-O:-O:-O To by som ťa prepadla ja aj s haluškami. Aj keď je to od nás "kúsok", len okolo 230 km, cez pol Slovenska :-D

rebeka: Jo, byly pěkně měkké, akorát jsem nesehnal zemiaky, tak jsem tam dal brambory:-)):-)):-)):-))

Teri,teda kde já byla,že mi toto uteklo?Milované halušky.A ják pro Dášenku??to si vyřídíme.Já je chci také.Kdybych teď dostala v práci dovolenou,a mohla jet do Donoval,tak jsem tě přepadla.A uctila bys mne jedině haluškami a pro mne,žádnou Dášenku.A přivezla bych si svůj talíř na pizzu;-):-)):-K

jarda Kadic::-D:-D:-D blahoželám:-D:-D;-):yes:

Dnes som robil halušky podľa receptu Tejaji, tzn.polohrubú múku, bez vajca.Môžem povedať, že sa vydarilo.:-D:-D:-D:yes:

Halušky jsem jedla naposledy v srpnu v Piešťanech a byly :yes:+

Terezko, :-p:-p:-p a bodík :yes:

Jendo, máš pravdu.:-D Na halušky sa napríklad rozhodne nehodia skoré zemiaky, to je bezhaluškové obdobie :-D:-D, Majú totiž príliš vysoký obsah vody. A ver, že niekedy aj to počasie :-D:-D:-D Ale mixovať zemiaky síce môže byť rýchlejšie, ale ver, že je v tom rozdiel. :-D

Jendo, máš pravdu, hodně se to odvíjí i od odrůdy brambor. Některé se hodí pro saláty - nemoučnatí a nerozvařují se, některé moučnatí a rozsýpávají se po uvaření. Jen nevím, které jsou nejvhodnější na halušky a kolikrát ani nevím, z jaké odrůdy zrovna vařím:-)Jen pro přípravu bramborového salátu vybírám salátovky. Teď jsem si vzpomněla, že s vejci to vařili Kluci v akci na Slovensku někde na salaši a říkali, že jsou to pravé slovenské halušky. Myslím, že recept pro pravé slovenské halušky ani neexistuje, každý si je dělá po svém a skoro každý tvrdí, že to jsou ty pravé :-) Ale nebráním se stejně jako ty, vyzkoušet i jiný druh přípravy. Třeba mi zachutná víc :-)

Terezko, taky jsem dělával halušky s polohrubou moukou, bez vajíčka a strouhal na stejném struhadle jako ty. Pak jsem měl možnost na Slovensku nahlédnout pod pokličku dvěma kuchařkám, špízni na recept http://www.toprecepty.cz/recept/4727-pavliny-halus... ať se zbytečně neopakuji.
Domnívám se, že vše se odvíjí od odrůdy brambor, druhu a kvality mouky, správném poměru brambor x mouky x délky vaření. Někdy si myslím, že do toho vstupuje i momentální psychické rozpoložení kuchaře a počasí:-)):-)):-));-):-S:-O.
Samozřejmě halušky zbožňuji a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Katarínka, asi som sa vyjadrila zle, mala som na mysli, že z hladkej múky sú mazľavejšie. samozrejme, že nadbytok múky nie je žiadúci, ale to je už iná záležitosť. Práve preto , aby neboli tvrdé, tam vajce nepatrí.;-):-D

Tématické fráze:
halušky-kluci v akci, kluci v akci halušky, halušky s bryndzou, halušky, jak dlouho vařit halušky, slovenské halušky s bryndzou, pravé slovenské halušky, brynzové halušky kluci v akci, pravé slovenské halušky recept, kluci v akci recepty slovenské halušky, pravé slovenské halušky recept kluci v akci, zemiakové halušky, halušky s brynzou, halušky kluci v akci, halušky s bryndzou a slaninou, jak dlouho se vaří halušky, recept na pravé slovenské halušky, pravé halušky recept, pravé halušky, pravé brynzové halušky

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, sůl, brynza, slanina uzená

Přidat fotografie receptu