Suroviny
Porce: velikost zvolíme podle počtu potřebných porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 788 kJ / 2 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,60 g |
Tuky | 65,71 g |
Vláknina | 43,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,08 g |
Sůl | 7,58 g |
Sacharidy | 479,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme. Vzniklou hmotu necháme zcela vychladnout
Krok 2: Smícháme obě mouky, cukr a sůl v misce, doprostřed dáme kaši, zalijeme teplou vodou a promícháme. Přendáme směs na vál nebo podložku a vypracujeme ručně hladké, nelepivé těsto. V mikrotenu necháme odpočinout 30 minut při pokojové teplotě.
Krok 3: Zatím z hmoty vytvoříme kuličky podle zvoleného počtu a velikosti. Z odpočinutého těsta uděláme váleček, odkrajujeme kousky a obalujeme kuličky. Důkladně utěsníme, aby se do náplně nedostal při smažení olej, můžeme obalit v sezamu. Hotové koule smažíme ve velké vrstvě oleje tak, aby byly zcela potopené. Osmažené koule dáme odsát na papírové utěrky a obalíme ve vanilkovém cukru.
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské sladké koule Bánh Rán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GV77
Moje poznámka
Vietnamské sladké koule Bánh Rán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GV77
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 51 sekundami
Marokánky III - cukroví
Panova před 25 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 34 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 39 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 56 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 56 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
bánh rán,
vietnamske sladkosti,
banh ran recept,
vietnamský dezert,
vietnamské potraviny,
vietnamské dezerty,
sezamove koule,
báhn rán,
vietnamske recepty,
bánh rán recepty,
vietnamske sladke kulicky,
bahn ran recept,
báhn ran recepty,
vietnamské sezamové koule,
vietnamské recepty sladkosti,
vietnamské smažené těsto,
dědečkovy sladké,
recept sezamove koule,
vietnamské sezamove koule recept,
vietnamsky desert
Suroviny:
mouka,
mouka rýžová,
kaše bramborová instantní,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
fazole mungo,
cukr moučkový,
olej,
kokos strouhaný,
semínka sezamová
Komentáře (4)