Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice z pánve na medu a černém pivu

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy do 30 minut (+ 4 hodiny marinování)

do 30 minut (+ 4 hodiny marinování)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 790 kJ /
906 kcal
Bílkoviny17,51 g
Tuky11,96 g
Vláknina32,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy173,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme. Krok 2: Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní obalíme a uložíme alespoň na 4 hodiny do lednice. Krok 3: Poté v pánvi na rozehřátém tuku smažíme z každé strany 5 minut. Měkké maso zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout. Krok 4: Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme a necháme je v pánvi na troše rozehřátého tuku osmažit do zlatavé barvy. Krok 5: Na talíři můžeme obložit rozkrojenými rajčaty nebo jinou zeleninou.

Zveřejněno 19. 9. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Původně se mělo maso i brambory připravovat na grilu, ale nepřálo počasí...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice z pánve na medu a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O02p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice z pánve na medu a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O02p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

hospodyne: Děkuji za komentář:-K:yes:

:-KMyslím, že na stáří masa až tak nezáleží. Vykrmujeme prasata do cca 200kg, což trvá rozhodně déle, než ve velkoodchovu. Krkovice sníme převážně na minutku a nemohu říci, že by po úpravě nebyly křehké. Navíc, když jsou předem naložené. Ale musí se dělat vážně na minutku, ne mučit na málo teplé pánvi, aby maso pustilo šťávu a spíš se dusilo. Je to moc dobrý recept.:yes:

janafrankova: Nevím jak reagovat.Zkoušela jsem naložené maso i z v.kotety nebo kýty.Bylo to suché.Krkovice nám chutnala víc.Proto jsem tady tu mou verzi přípravy přidalaAle opravdu záleží na stáří masa.

janafrankova: jde o minutku,to je něco jiného,to opravdu stačí z každé strany cca 5 minut,když grilujete krkovici chcete mi říci ,že jí děláte 40minut????:-Ono to asi né,že protože všici strávníci by se nedočkali super masíčka,ale měla by jste jí na úhel,tak začněte zkoušet je to maso ,kde můžete vyzkoušet jak minutku a nebo pak dušené,ale není to totožné,tak vyzkoušejte,já to udělala a jsem spokojená vím jak na minutku a vím jak třeba na omáčku atd.je to velký rozdíl,ale musíte to vychytat!!;-):-K

Anna Kocikova: souhlasím,,krkovička se dělá i na grilu,tak pokud by ro mělo být jak si přispěvovatelka přeje,tak už by to nebyla minutka,záleží na šikovnosti,my jsem dělali krkovičku jako minutku a i karé a bylo to vždy dobrota;-)

janafrankova: Co na to říct(napsat)...když někdo neumí udělat minutku z kvalitního masa,za to já opravdu nemohu:-8Já osobně mám stejný problém z hovězím:-)

Eja57: to už ale nemáte smažené, ale dušené. Autorka píše z každé strany 5 minut, což je dle mého na krkovici fakt málo.

Já tedy nevím, nedělala jsem to, ale krkovice mi přijde na minutku jako tuhé maso. Dělám něco podobného, ale v troubě, kde peču tak minimálně 40 minut, spíš déle, dle tloušťky masa a vždy je to měkoučké šťavnaté a nakládám den předem, aby marináda pěkně vešla do masa.

Marie Ludmila: Maruško,děkuji za vyzkoušení:-KMrzí mě že se jídlo moc nepovedlo:-(ale to může být i tím,že maso mohlo být i ze staršího kusu.My využíváme možnost nakoupit kousek od nás,přímo z domácího chovu a s masem je opravdu radost připravovat nejen minutky:-8
Ale jak radil casino,zkuste příště po osmažení udělat ten zkušební řez:yes:
Všem moc děkuji za zastoupení a rady pro paní Marii:-K

Eja57: Já jsem vyrozuměla,že dnes bylo tuhé,ale,že to chce zkoušet znova,pokud to tak není,tak se omlouvám;-)

Simona Skolakova: Marie Ludmila má propečené hotové ale tuhé maso...

Rozhodně bych nepodlévala.autorka píše,že původně mělo být maso dělané na grilu.Takže je to dělané jako minutka a né dušené.;-)Dělala bych jak píše casino;-)

Marie Ludmila:
Rada s křížkem po funuse, že;-) Budete zkrátka jíst o hoď ku pozdějc (nebo jak se někde říká "o hodinu dýl") :-D
Možná jste měla maso tenší než je v rcp uvedeno ( možná jste ho víc naklepala)
Já dělávám tak, že s tep. úpravou končím krátce poté, když po zkušebním řezu z masa neteče růžová "voda" :-)

Marie Ludmila: trochu podlít, ztlumit plamen, pokličku, dodusit doměkka...ať se podaří:-*

Omlouvám se, ale potřebuji radu. Dnes jsem udělala přesně podle receptu, ale po 5 minutách z každé strany bylo maso sice propečené, ale tuhé. Vzhledem k výborné chuti chci dělat dál, ale ? Děkuji za rady.

Tématické fráze:
krkovička na medu a cerném pivu, krkovice na medu a pivu, krkovice na medu, vepřová krkovice na medu, krkovice na pivě a medu, krkovička na medu a černém pivě, krkovička na medu a pivu, krkovice na černém pivě, krkovice na pivu a medu, krkovice na černém pivu, krkovička na černém pivu, panev z krkovice, recept krkovička na pánvi, krkovice na pivu a medu, krkovice na pivu a medu, krkovice na černém, krkovice na pánev, vepřová krkovice na černém pivu, krkovička na medu a pivu recept, krkovice na medu a zázvoru

Suroviny:
krkovice vepřová, med tekutý, pivo černé, šťáva zázvorová, omáčka chilli sladká, olej, česnek, pepř čtyř barev, brambory, olej, sůl, alobal

Přidat fotografie receptu