Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová esence

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 540 min Doba přípravy: 540 min

540 min (540 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 271 kJ /
1 021 kcal
Bílkoviny29,94 g
Tuky6,38 g
Vláknina51,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,32 g
Sůl15,27 g
Sacharidy185,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme. Krok 2: Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat. Krok 3: Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše. Krok 4: Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme. Krok 5: Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso. Krok 6: Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.

Zveřejněno 20. 9. 2016

Poznámka autora Dooga

Ochutnáte rajčata tak, jako nikdy a pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová esence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Avn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová esence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Avn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-O:yes::yes:

Supér nápad, proč mne to nenapadlo;-)? Díky :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
paprikovo rajčatové čatní, recept ze zralých rajčat

Suroviny:
rajče, celer řapíkatý, cibule šalotka, fenykl, česnek, tymián, bazalka čerstvá, cukr třtinový, pepř cayenský, omáčka worcesterová, tabasco, sůl mořská

Přidat fotografie receptu