Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec nejlépe pokrm chutná, když celý pekáček nachystáme den předem - chutě se propojí a maso bude ještě křehčí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 554 kJ / 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,94 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 26,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 124,20 g |
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na půlkolečka o síle přibližně 0,5 cm, cibuli na půlměsíčky. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Brambory s cibulí promícháme v misce s kořením, solí, pepřem a sladkou paprikou. Pokud chystáme pekáček den předem, promícháme okořeněné brambory s trochou oleje aby neztmavly. Krok 2: Na dno pekáčku rozložíme polovinu okořeněných brambor, na ně položíme plátky masa a navrstvíme zbytek brambor, na které položíme čerstvé bylinky. Krok 3: Pekáček zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme ho do trouby. Pečeme při 200 °C po dobu cca 1,5 hodiny, do změknutí masa a brambor. Ke konci pečení poklici sundáme a dopečeme do zlatova. Krok 4: Podáváme se zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 21. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j9PR
Moje poznámka
Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j9PR
Nejnovější recepty
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Cibulové košíčky s uzeným lososem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční jednohubky
Přidáno před 10 hodinami
Smažené kuřecí kousky s hoisin omáčkou a arašídy
Přidáno před 17 hodinami
Sekyrková polévka
Přidáno před 19 hodinami
Čokoládové muffiny od Kubanec33
Přidáno 16. 12. 2024 23:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce Jana Čenského: Bezpodmínečně musím mít kapra, rybí polévku a aspoň patnáct druhů cukroví, říká populární herec
Pracny z tatranek: Netradiční varianta oblíbené klasiky, kterou připravíte na poslední chvíli
Retro okénko: Sladké mléko Salko podle pamětníků stávalo za socialismu 5 Kčs a vyrábělo se v tzv. nestlovce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka před 7 hodinami
Kančí guláš
czvlakan77 před 11 hodinami
Polévka z mletého masa s houbami
Kajkajak před 12 hodinami
Babiččiny plněné ořechy
Yvor44 před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jarca.40 před 13 hodinami
Pikantní tvarůžky v bramboráku
Tesinak před 13 hodinami
Mocca oválky nebo kolečka
Janet.P před 15 hodinami
Linecké cukroví
Janet.P před 15 hodinami
Klasické pracny a ořechy
Janet.P před 15 hodinami
Domácí rizoto
OttoSt 16. 12. 2024 21:03
Tématické fráze:
maso s brambory v jednom,
pečené brambory s krkovičkou,
bylinkové brambory s krkovickou,
maso a brambory z jednoho pekáče,
maso a brambory v jednom pekáči,
brambory s masem z jednoho hrnce,
maso a brambory v jednom hrnci,
brambory a maso z jednoho pekáče,
maso s bramborem v jednom pekáči,
brambory pečené s krkovičkou,
brambory s masem v jednom pekáči,
brambory a maso v jednom pekaci,
brambory s masem na jednom pekáči,
pečené brambory se zelím a krkovičkou,
maso a brambory jednom v hrnci,
brambory maso v jednom pekáči,
maso v jednom pekáči,
vepřové maso v jednom hrnci,
maso s bramborami z jednoho hrnce,
maso a brambory z jednoho pekáčku
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
cibule,
brambory,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
tymián,
libeček,
šalvěj
Komentáře (19)