Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgálový dort

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 235 kJ /
3 163 kcal
Bílkoviny62,06 g
Tuky117,03 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 532 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy457,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto.
Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 5 částí a každou vyválíme na velikost rozpínací dortové formy. Formu vymastíme máslem, vložíme první placku těsta, potřeme ji povidly, můžeme posypat mletými ořechy a přiložíme další placku těsta.
Každou vrstvu těsta takhle potřeme a lehce posypeme ořechy, poslední přiložíme a necháme suchou. Krok 3: Po nakynutí dortu potřeme povrch zbylým bílkem, posypeme mandlovými lupínky a dáme upéct – vložíme do trouby vyhřáté na 170°C, pečeme asi 30 minut, pak teplotu ještě snížíme a dort dopečeme. Vpíchnutím špejle zkusíme, jestli je propečený a pokud ano, necháme ho částečně zchladnout ve formě a teprve pak z ní vytáhneme.
Čerstvě upečený, ještě horký, můžeme potřít rozpuštěným máslem nebo směsí másla a rumu – povrch zvláční.

Zveřejněno 22. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgálový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrmr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgálový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrmr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Hezké :yes::yes:

Dobrý nápad:yes:

:-O:-D:yes:

Máš úžasné nápady :yes:

zizala, maiva: díky :-K

Tématické fráze:
frgalovy řezy

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, voda, cukr, žloutek, sůl, máslo, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu