Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso se zelím

Máte ještě trochu kysaného zelí? A myslíte, že nelze připravit jako lehké letní jídlo? Tak zkuste variantu s mletým masem a zakysanou smetanou. Rychlé, chutné jídlo, připravené ze surovin, které mohou čekat i ve vaší spíži a chladničce.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 286 kJ /
1 502 kcal
Bílkoviny84,03 g
Tuky98,74 g
Vláknina26,41 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 5,09 g
Sůl12,60 g
Sacharidy59,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy. Přidáme česnek a po chvíli mleté maso. Maso rozmělníme a opečeme. Přidáme sůl i koření. Krok 2: Zelí překrájíme na kratší kousky. Přidáme k masu i s nálevem a vaříme do změknutí zelí. Po uvaření zaprášíme moukou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme. Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

TIP: Jídla s mletým masem

Zveřejněno 24. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zXR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zXR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Podobný recept se zakysanou smetanou vaří moje kamarádka v Bavorsku. Považuji to za tamní regionální recept. Podávají s bramborami.:-*

Marie má pravdu, je opravdu otřes jak má náš národ um vše od základu pozměnit, dodrbat to a ještě si rochnit jak je to jakože dobrý 🙄

Každý varí, ako dokáže.
Vepřo (mleté mäso!), zelo atď.
Súhlasíte?
Palacinky s čokoládou, orechami, šľahačkou a cesnakom - podobný výmysel "kuchára".

:-)<3:yes::yes::-K

Vyzkoušel jsem dnes Váš recept,ale bez bůčku to není ono! Rozhodně to jedlé je,ale jak jsem napsal,bez bůčku.....!:no:

prosciuto 8. 5. 2017 13:34
Pre p. Vaňkovú:
U Vás doma do Segedínskeho gulášu patrí bůček.
Perfektne!
U nás bůček, našťastie, bežne ani nepredávajú.
Takže, každému to, čo chutí (chutná).
My varíme guláš len z hovädzieho mäsa tak, ako je to samozrejmé v Maďarsku, kde guláš (Gulyás, aj keď to je v skutočnosti polievka a správne je Pörkölt, alebo Perkelt, ako sa to zvykne v našich zemepísnych šírkach písať).
Takže netreba sa rozčuľovať.
Ja mám vyše 2000 receptov na Guláš, od Tichého oceánu až znova po Tichý oceán a nepíšem tým ostatným, že tam patrí to alebo ono.

CASINO, diky jeste jednou. Maji je na Amzon.com, "herb scissors", od 5 do 11 dollaru. V patek je uz budu mit. Snytlik a kopr, to bude ono !

CASINO: no takove bohuzel nemam a nikdy jsem je tu nevidel. Zahjim po nich patrani. Ja mam je obycejne kuchynske, proste takeve silnejsi, ale ne nuzky na drubez. Diky za obrazek.

CASINO : samozrejme ze pazitku cili snytlik striham a nekrajim, jde to pohodlne a rychle. Nekdy to zkuste.

Paul Sulc:
No, tak to asi máte taky tyto nůžky, že:-)
https://www.zena.cz/nuzky-na-pazitku/r~i:photo:598...

Pripada mi to jako bajecny napad, hlavni vyhoda je asi ze to jde ''ein, zwei'', nic se nemusi moc pripravovat, za dvacet minut se ladujeme. Jen jedna vec, to krajeni kyseleho zeli: koupil jsem si v obchodu pro kuchyni ''kuchynske nuzky''. Ceske damy asi prskaji, nicmene kdyz date to zeli do rendliku, ne na prkynko, mate je nastrihane rychle a s minimalnim spinenim prkynka. Kuchynske nuzky jsou velice potrebny nastroj, kamarad tak porcovsl i ryby. Nastrihejte si v hrnci i spagety, mrkev, jinou zeleninu.

Paul Sulc:
No, napřed ve mně hrklo, že používáte nožíce na pažitku...:-D
***
Kysané zelí kupuju v sáčku... Napřed ustřihnu rožek a vydlábím kyselou vodu. Pak sáček podélně (i se zelím) rozkrojím, ale nedokrojím k podložce. Potom sáček napříč naněkolikrát překrojím, ale avšak opět nedokrojím k podložce. Nakonec zelisko vyklopím do, v tomto případě, guláše:-)

Zobrazit starší odpověď

Venkova marie 25. 9. 2016 20:25
Pane bože taková prasarna. .tohle uvařit tak mi to hodí na hlavu.:no::-((

Vankova marie: vazena pani marie vanikova, na ziadne jedlo sa nikdy nesmie hovorit, ze je "ble", naprv ho vyskusajte a potom hodnotte.

casino: nie ste jediny, co takyto segedin vari. Je popularny najma medzi majitelmi krankasoveho chrupu:-D:-D:-D

Zobrazit 12 starších odpovědí

Tak to si nedovedu představit, ale vyzkouším, snad manžel nebude proti:-K

Dobrý nápad:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
guláš z mletého masa, segedínský guláš z mletého masa, recepty z mleteho masa, mleté maso recepty, mlete maso, segedin podle babicy, perkelt z mletého masa, maso na segedin, segedínský z mletého masa, mleté maso se zelím madarsko, segedýn z mletého masa, rozmělněné maso, segedinsky gulas s mleteho masa, segedin babicy, segedín jednoduše, mleté maso recept, recept segedin, perkert z mletého masa, jak se cte segedin, receptik na segetin

Suroviny:
maso mleté, zelí kysané, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana zakysaná, kmín celý, pepř mletý, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu