Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátová omáčka k masu

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie975 kJ /
233 kcal
Bílkoviny1,80 g
Tuky1,56 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy47,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku. Zalijeme sklenkou vody a ohříváme, dokud se jablíčka nerozvaří. Krok 2: Pak jej rozetřeme přes sítko. Vymačkáme šťávu z citronů. Nasekanou mátu omyjeme. Jablkovou dřeň smícháme s mátou a citronovou šťávou. Ochutíme solí, pepřem a dáme do chladu.

Omáčka se hodí jak zastudena i jako teplá omáčka k mnoha druhům masa, nejlepší je ale k hovězímu masu.

Zveřejněno 27. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátová omáčka k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqwJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátová omáčka k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqwJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

"6 lžiček čerstvé máty"
No a nebylo by lepší uvádět tu už pokrájenou čerstvou mátu (a třeba i v PL), jak stojí v postupu? Nebo na snítky, či na hrsti?:-)

casino: děkuji za připomínku casino:-K

děkuji všem :-)

Líbí se mi to..:yes::yes:

Krásna omáčka, len ja by som tie jablká nešúpala, je to zbytočné, ale inak :yes: .

tejaja: děkuji Terezko:-K:yes:

Super receptík:-p:yes:máty mám celý záhon,to stojí za vyzkoušení;-):yes:

Simona Skolakova: díky moc Simonko, vyzkoušej, je to chutná varianta k masu, zlatá jsi:-K:yes:

Tématické fráze:
mátova omacka, mátová šťáva, mátová šťáva recept, teplé omáčky k masu, mátová šťáva za studena, mátová omáčka recept, recept na mátovou štávu, mátová omáčka použití, mátová šťáva top recepty, stavy omáčka k masu, omáčky k masu, omacka z maty, použití máty na maso, mátová omáčka ke grilovanému masu, použití mátové omáčky, recepty s matovou omáčkou, tepla omacka k masu, omacka z cerstve maty, omačka z čerstvé máty, omačka ke hovezimu

Suroviny:
máta čerstvá, šťáva citronová, jablko, sůl mořská, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu