Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové palačinky - Galettes

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 985 kJ /
1 430 kcal
Bílkoviny38,82 g
Tuky29,96 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy240,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme těsto, bude o trošku hustší než na palačinky, spíš jako na lívance. Necháme aspoň 3 hodiny (ale nejlépe přes noc) odpočívat v chladnu. Krok 2: Pak na hodně rozpálenou nepřilnavou pánev potřenou tukem lijeme postupně malou naběračkou těsto, rozlijeme dotenka po pánvi a pečeme jen z jedné strany a ne moc dlouho, jen, co těsto zaschne i na povrchu. Přepečené by se lámalo. Francouzi prý pánev potírají kůží ze slaniny, mně muselo stačit lehké potření sádlem :) Vrstvíme na sebe. Krok 3: Pak dáváme zpět na pánev, položíme náplň, přehneme do čtverce, aby zůstalo "okénko" a ještě chvíli zapečeme. Krok 4: Lze ale pracovat postupně - téměř upečenou placku naplníme, přehneme a dopečeme, aby se náplň prohřála. Krok 5: Náplň 1: Z vajec upečeme na pánvi volská oka, osolíme, opepříme. Doprostřed hotové palačinky dáme plátek šunky, plátek sýra a volské oko a zapečeme, aby žloutek zůstal stále tekutý. Krok 6: Náplň 2: Na galetku rozprostřeme omytý a okapaný špenát, položíme volské oko a prohřejeme. Složíme na čtverec. Krok 7: Náplň 3: Plátky hrušek lehce opečeme na másle. Camembert rozřízneme na 3 kolečka. Na každou galetku dáme kolečko sýra, plátky hrušek a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Zapečeme. Krok 8: Dá se vymyslet mnoho dalších náplní, nejen slaných... např. tepelně upravené maso, houby, zelenina, ...Je to na vás.

Zveřejněno 28. 9. 2016

Poznámka autorky zizala

Bretaň se kromě sladkých palačinek z pšeničné mouky- crepes, proslavila i jejich slanou variantou z mouky pohankové. Nejen, že jsou tudíž zdravější, ale mají výraznější chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové palačinky - Galettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J99D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové palačinky - Galettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J99D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Pohankové palačinky mám moc ráda :yes:

Děkuji za milé komentáře :-K:-K

Palacinky z pohánkovej múky sa robia na východe Slovenska oddávna a nielen palacinky, ale aj pirohy a iné dobroty. Tam sa používala vždy viac pohánková ako pšeničná múka. A doteraz sa používa veľa pohánky a pohánkovej múky. Sú ozaj dobré.;-)

Palačinky z pohanky jsou moc dobré, taky je děláme. :yes::yes::yes:

Moc pekne :yes:

Děkuji vám oběma za přízeň :-K:-K

Ta třetí - to je nádhera, ukládám:yes:

Krásne ...už som sa s pojmom galetky stretla a nevedela som, kam zaradiť...Vďaka za rozšírenie obzorov!

Tématické fráze:
galettes recept, pohankové palačinky, pohankove palacinky recept, galettes, pohankové palačinky na slano, palacinky z pohankove mouky, slane pohankove palacinky, palacinky z pohanky, těsto na palačinky z pohanky, pohankové palačinky crepes, pohankové palačinky slané, nejlepší pohankové palačinky, galetes recept, pohankove slane crepes, palacinky crepes a galettes, pohankove galetes, pohankove palacinky nejlepsi, pohankové palačinky s mase a zeleninou, náplně do galettes, těsto na galetku

Suroviny:
mouka pohanková, máslo, vejce, voda,

Přidat fotografie receptu