Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

nicol.n nicol.n

Středně náročný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 357 kJ /
1 519 kcal
Bílkoviny72,03 g
Tuky24,16 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy245,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout. Krok 2: Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučené desce vyválíme silnější plát, aby se těsto netrhalo. Poté vykrájíme kolečka. Krok 3: Náplň připravíme smícháním tvarohu s nasekanými bylinkami. Lehce osolíme, můžeme přidat špetku muškátového oříšku. Připravenou náplň dáváme čajovou lžičkou vždy do středu vykrojeného kolečka. Kolečko přeložíme opatrně v půli a slepíme okraje (např. pomocí vidličky). Krok 4: Takto připravené pirohy vkládáme do vroucí osolené vody. Když jsou uvařené, vyplavou na hladinu.

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autorky nicol.n

Ještě lépe chutnají přelité sýrovou omáčkou (bešamel + tavený sýr) a posypané smaženou cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvvV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvvV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dal jsem snad 2x tolik mouky co tu píšete, ale těsto je pořád vláčné. To prostě podle tohoto receptu udělat nejde.

Tak mi to nedalo a našla jsem si něco o obojím :-D Takže myslím, že jsem zvolila správný název :-)
Pelmeně jsou podle všeho původem z Ruska, těsto je o něco tužší (mléko,mouka,olej,sůl) a plní se masem.
Pirohy jsou nejspíš ze Slovenska těsto je vláčnější (vařené brambory,mouka,vejce,sůl) a plní se většinou brynzou a posype se cibulkou nebo na sladko třeba s tvarohem, povidly atd. atd.

nicol.n: Správne, presne tak. :yes: U nás sa tomu vtipne hovorí pirohy o tri rohy. ;-)

Ok možné to je. U nás se tomu říká pirohy ať ke to jakákoli úprava:)

Když se to smaží na pánvi (ve friťáku) nebo peče v troubě, tak jsou to "pirohy", když se to vaří ve vodě a pak se k tomu dávají různé omáčky, tak jsou to "pelmeně" :-)

No, já mám "pelmeňovadlo", orig. CCCP a z něj jdou taštičky :-D koupat se přímo do vroucí vodičky...
Ale jinak, s těmi pirohy či taštičkami (vařenými, smaženými, pečenými), je to asi podobné jako s mnohým jiným: jiný kraj - jiný nemrav;-)
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=t...

Zobrazit 2 starší odpovědi

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dýnové pyrohy, pirohy na slano, recept na pirohy, dýnové placky plněné sýrem, pirohy plněné balkánským sýrem, pelmeně recept bryndzou, jak se vaří pirohy, dýňové tasticky, plnene pirohy tvarohove, plněné pirohy s tofu, pelmeně recept ruzne naplne

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka polohrubá, mouka hladká, vejce, sůl, pepř, tvaroh měkký, tymián, rozmarýn, sůl, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu