Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva ústřičná jako "minutka"

Hlíva ústřičná je chutná houba, která obsahuje spoustu látek a vitamínů, které jsou prospěšné našemu zdraví. Poduste ji, okořeňte, obalte v mouce a na závěr osmažte. Hlíva tak bude chutnat výborně a nebude tuhá.

Hodnocení receptu je 4,9 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu omyjeme a očistíme. Krok 2: Hlívové "klobouky" podusíme asi 10-15 minut doměkka, necháme okapat a zchladnout. Krok 3: Hlívu můžeme uložit do chladničky jako polotovar na příští den nebo zamrazit. Krok 4: Hlívu osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Krok 5: Obalíme v hladké mouce, oklepeme a zprudka smažíme na oleji dočervena. Krok 6: Jako příloha se hodí chléb, bramborová kaše apod.

TIP: Nejlepší recepty z hlívy ústřičné

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autorky zizala

Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ústřičná jako "minutka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVlr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ústřičná jako "minutka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVlr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

elmera: To mě těší. Děkuji:-K

dnes jsem vařila, vynikající <3:yes::yes:

PŘEJU PĚKNÝ DEN. Nám roste hlíva na ořechu. Je trochu pikantnější, ale zkusím i tento způsob úpravy. Každý rok jí zklízíme kolem 10-15 kil. Většinou ji sušíme a pak přidáváme do polívek či omáček. Nebo rozemelem na prášek. Je vinikající dochucovadlo. Roste ve vášce 2-3 metry, tak ji sklízím ze žebřa a s kbelíkem.
,,TOŠ TAK,,

Mockrát děkuju za další milé komentáře, mám velkou radost, že se recept osvědčil a že chutná :-K:-K:-K

Vladimír 50 6. 10. 2016 20:07
Žížalko dík za další tvůj nej receptík.Dnes jsme ho doma vyzkoušeli k obědu...a....chvála letěla za tebou.!:yes::yes::-K:-K

:yes::yes: tuhle dobrotu mám moc ráda na čerstvý chléb , nakrájenou na proužky - je jako škvarečky :-K

Hlívu mám moc ráda,ale takto jsem ji ještě nedělala:-8:-KDěkuji za zmínku v poznámce,budu se tím řídit;-)

Mám radost z vašich milých komentářů. Děkuji :-K

<3vynikajici a strasne zdrave:yes:

Tak to by mi šmakovalo určite...

Jako minutka vynikající a doporučuji:yes: Každý den jsem si jí dávala v této podobě o dovolené ke snídani;-)

Super :yes:

Zdravá minutka :-D, pěkné foto:yes::yes:

Hlívu miluju na všechny možné způsoby.:yes::yes::yes:

Tak ji delam, ale natrhanou na cáry. Podusenou, ano. Pak do ryze, ke kasi, k zelenine nebo do polevky. Mouka osmazena funguje jako jiska :-)

houba: cathleen: Děkuji :-K Jsem ráda, že moji zkušenost potvrzujete :-K:-K

Tématické fráze:
hlíva ústřičná recept, top recepty hlíva ustřičná, hlíva ústřičná recepty, nejlepší recepty z hlívy ústřičné, hlíva ústřičná nejlepší recept, hlíva recepty, hlíva recept, recepty z hlívy ústřičné, recepty hliva ustricna, nejlepší recepty na hlívu, recept na hlívu ústřičnou, recept hlíva ústřičná, jak se připravuje hlíva ústřičná, hliva ustricna, hlíva ustřičná-recepty, recept hliva, jak zamrazit hlívu ústřičnou, jak zamrazit hlivu, recepty s hlívou ústřičnou, hliva ústricna mám ráda recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, sůl, pepř, kmín drcený, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu