Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní nakládané ředkvičky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 277 kJ /
544 kcal
Bílkoviny4,13 g
Tuky4,87 g
Vláknina12,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,56 g
Sůl16,33 g
Sacharidy115,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic. Krok 2: Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme. Krok 3: Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček. Krok 4: Na vrstvu červené cibule dáme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Množství nám vyšlo na dvě sklenice. Krok 5: Zalijeme ředkvičky zálivkou až po okraj sklenice a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle. Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu.

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autora mojetara

Ředkvičky do druhého dne změní barvu, jejich červeň zcela překryje bílou. Můžete vynechat červenou cibuli a přidat třeba česnek. Záleží na vaší chuti. Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/nakladane-redkvicky-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVnQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVnQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Nešlo by použít klasický nálev na okurky? Tonda

Tonda: Tohle jsem nezkoušel, ale nejspíš jo. Tuším, že je to podobné. Až na ten med. No, zkusit se má všechno, že?!

mnam,mnam...cervenou cibuli nevynecham ale trochu cesneku pridam.neslo by neco podobneho i s krenem?<3:-K:yes:

nanny: Myslím, že se dá přidat cokoli peprného, ředkvičky to snesou. Ale vyzkoušené to nemám :-) Jestli se do toho pustíte, dejte zprávu, dík :-)

WAW!!!! Zajímavé! :-O

Jana Remkova: Dík, jeden z pokusů. Samotné jsou ostřejší, ale v kombinaci třeba na toastu fakt dobré. :-) Dneska opět potvrzeno. :-)

Tématické fráze:
naložené ředkvičky, nakládané ředkvičky, nakládaná bílá ředkev, ředkvičky recepty, pikantní ředkvičky, nakládané ředkvičky s česnekem, zavarene redkvicky, ředkvičky recept, nakládaná bílá ředkev recept, nakládaná červená cibule, nakladana cervena redkvicka, nakladana redkvicka, nakládáná bílá ředkev recepty, nakladane pikatni ředkvičky, ředkvičky v pikantním nâlevu, nakladana redkev, nalozena bílá redkev, recept na naložené ředkvičky, recepty z redkvicek, nakladani redkvicek

Suroviny:
ředkvičky, cibule červená, ocet, voda, cukr, med, sůl, vločky chilli, pepř černý, bobkový list, hořčice

Přidat fotografie receptu