Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní nakládané ředkvičky

Pikantní nakládané ředkvičky jsou ideální způsob, jak oživit každý talíř výraznou chutí a svěží křupavostí. Rychlá a jednoduchá příprava z nich dělá skvělou přílohu k masu. Jsou skvělé do salátů, sendvičů, lehkých chlebíčků i studených mís.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby chlazení a odležení

15 min (15 min příprava, bez doby chlazení a odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 277 kJ /
544 kcal
Bílkoviny4,13 g
Tuky4,87 g
Vláknina12,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,56 g
Sůl16,33 g
Sacharidy115,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic. Krok 2: Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Přidáme lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme. Krok 3: Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček. Krok 4: Přisypeme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Krok 5: Zalijeme ředkvičky zálivkou až po okraj sklenice a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Krok 6: Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět.

TIP: Jak si poradit s přebytkem ředkviček - nejlepší recepty

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autora mojetara

Množství je na 2 sklenice. Ředkvičky do druhého dne změní barvu, jejich červeň zcela překryje bílou. Můžete vynechat červenou cibuli a přidat třeba česnek. Záleží na vaší chuti. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle. Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu. Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/nakladane-redkvicky-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVnQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVnQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vypadají, že stojí za vyzkoušení. 😊

Nešlo by použít klasický nálev na okurky? Tonda

Tonda: Tohle jsem nezkoušel, ale nejspíš jo. Tuším, že je to podobné. Až na ten med. No, zkusit se má všechno, že?!

mnam,mnam...cervenou cibuli nevynecham ale trochu cesneku pridam.neslo by neco podobneho i s krenem?<3:-K:yes:

nanny: Myslím, že se dá přidat cokoli peprného, ředkvičky to snesou. Ale vyzkoušené to nemám :-) Jestli se do toho pustíte, dejte zprávu, dík :-)

WAW!!!! Zajímavé! :-O

Jana Remkova: Dík, jeden z pokusů. Samotné jsou ostřejší, ale v kombinaci třeba na toastu fakt dobré. :-) Dneska opět potvrzeno. :-)

Tématické fráze:
naložené ředkvičky, nakládané ředkvičky, nakládaná bílá ředkev, ředkvičky recepty, pikantní ředkvičky, nakládané ředkvičky s česnekem, zavarene redkvicky, ředkvičky recept, nakládaná bílá ředkev recept, nakládaná červená cibule, nakladana cervena redkvicka, nakladana redkvicka, nakládáná bílá ředkev recepty, nakladane pikatni ředkvičky, ředkvičky v pikantním nâlevu, nakladana redkev, nalozena bílá redkev, recept na naložené ředkvičky, recepty z redkvicek, nakladani redkvicek

Suroviny:
ředkvičky, cibule červená, ocet, voda, cukr, med, sůl, vločky chilli, pepř černý, bobkový list, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu