Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 735 kJ /
1 371 kcal
Bílkoviny172,58 g
Tuky64,47 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,20 g
Sacharidy19,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne). Krok 2: V kastrůlku smícháme po lžíci másla a oleje, zasklovatíme cibuli, zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Uvedeme k varu, rozšleháme na hladkou omáčku, snížíme teplotu a přidáme jemně nastrouhaný sýr. Necháme probublávat nejméně 20 minut. Krok 3: Mezitím osmažíme plátky žampiónů na másle a spolu se smetanou a nasekanou pažitkou přidáme do hotové omáčky. Krok 4: Vepřové medailonky zprudka opečeme na pánvi (cca 5 minut z každé strany) a podáváme se žampiónovou omáčkou.

Zveřejněno 23. 5. 2009

Poznámka autorky Eliza

Příloha záleží na individuální chuti, vhodné jsou noky, těstoviny, rýže...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4yv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4yv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dnes jsem vařila a je to výborné:-K pochutnali jsme si moc, přílohu jsem dělala brambory.

Velice pěkný recept,a fotky parádní dávám bod a vyzkouším,houby já můžu.;-):yes:

Eli,ty vždy zaujmeš.:-OMáš to krásné.;-)Vaříš z ingrediencí,které máme rádi.:-pPosílám bod.

Eli fakt úžasný, já vařím děsně ráda, ale často bojuju s tím, co uvařit. Prošla jsem celé tvé recepty a spoustu jsem si jich uložila k vyzkoušení, vaříš hodně podobně naším chutím, tak už se těším, až chlapy překvapím něčím novým. Pak dám vědět, jak dopadly další receptíky.:-)

Tohle sice znám, ale ani jsem to neobodovala, chyba!!!:-D:-p:yes:

To mě hrozně těší, díky. :-K

Zrovna jsme dojedli, moje dítě normálně houby nemusí, ale tuhle omáčku vymetl a ještě se olizuje, dávám bodíka je to fakt super.:-p

Jéé, to jsem ráda, že jste to vytáhli...já prostě miluju kombinaci dobře připraveného masa, ementálu a žampiónů... Jedna z mých nejoblíbenějších.
Na zítra mám také naloženou panenku, tentokrát po středomořsku, tak pokud se povede, budu se moct podělit o recept...;-)

to je krasny receptik...a tie fotky...krasne ako vzdy

:-p opravdu moc dobré, tleskám :yes:

Eli, recept se mi líbí, zajímavá kombinace žampiónů s ementálem, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším;-). Standardně krásně nafocené;-):yes:. Posílám pátý bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

Bezvadný recept, jako vždy krásné foto a perfektní úprava jídla. Bod. :-))

Elizo, panenku milujeme a ještě když jsou v receptu nakombinované takové dobroty, jako žampiony, emantál a smetana, pak to nebude mít chybu!:-p
Bodíka posílám a vyzkouším!:yes:

Elizo:-)jak vidím medailonky,vím že to jsi ty a že to bude stát za to:-p:-p.Tuhle kombinaci omáčky mám taky ráda,ale bohužel jsem na to doma sama(manžel by to chtěl bez sýra a smetany a syn zase bez žampionů;-().Tak si takové dobrůtky vařím jen když jsem sama a pak si je taky náááležitě vychutnám;-):-D.Dělám s kuřecím,a nebo jen tak bez masa,k tomu italský těstoviny:-p:-p:-p-slintám:-8.Posílám ti velkou boďku a začínám potajmu přemýšlet jak se k vám nenápadně dostat na oběd;-):-D:-))

Jani, díky za bodík :-). Nám hrozně chutná kombinace opečených žampiónů a ementálu, někdy vyzkoušej - to se nedá popsat...:-p Myslím, že s jiným sýrem a jinými houbami by to už nebylo úplně ono. Ne, že by to nebylo dobré, ale tyhle dvě suroviny se tak skvěle chuťově doplňují...

Tématické fráze:
veprove medailonky na zampionech, uprava zampionu, recepty ze žampionů, vepřové medailonky se žampiony, co uvařit ze žampionů, vepřové medailonky, recepty z žampionů, vepřové medailonky recept, co uvařit z žampiónů, krůtí medailonky, kuřecí medailonky s omáčkou z hříbků, vepřové medailonky s žampiony, vepřové medailonky se smetanovou omáčkou, co ze žampiónu, omačka ze žampionu, vepřová panenka, kruti medailonky na zampionech, co z žampionů, omáčka z žampionů, vepřové medailonky se smetanou

Suroviny:
panenka vepřová, žampióny, cibule, sýr ementál, smetana na vaření, pažitka, vývar, máslo, mouka hladká, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu