Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený platýs na máslové zelenince

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie574 kJ /
137 kcal
Bílkoviny2,27 g
Tuky8,61 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci pomalu rozpustíme máslo, v mezičase si nakrájíme veškerou zeleninu. Na rozehřátém másle nejprve zpěníme cibulku i s natí, přidáme rajčátka a cuketu a necháme je pustit šťávu. Vmícháme rajčatovou passatu, ochutíme provensálskými bylinkami, osolíme, opepříme. Podle potřeby podlijeme trochou vody, ztlumíme plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 45 min, průběžně mícháme. Krok 2: Filet z platýse osolíme (nemusíme se bát, ryby snesou poměrně dost soli) a posypeme provensálským kořením. Lehce obalíme v hladké mouce, aby byla hotová usmažená ryba krásně křupavá. Přebytečnou mouku oklepeme. Krok 3: Pánev rozpálíme na nejvyšší stupeň, nejlépe nejprve bez oleje. Opatrně přilijeme olej, počkáme až bude opravdu rozpálený a teprve potom vložíme rybu, abychom docílili smažení a nikoliv dušení. Zpočátku je dobré rybku trochu přidržet, má tendenci se kroutit, obzvláště pokud je opravdu čerstvá. Krok 4: Smažíme dozlatova asi 2 minuty, poté rybku otočíme a teplotu ztlumíme na polovinu. Smažíme opět dozlatova asi 2-3 minuty, hodně záleží na použité pánvi i rychlosti reakce sporáku, proto raději kontrolujeme. Hotového platýse ihned servírujeme s připravenou dušenou zeleninou.

Zveřejněno 1. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený platýs na máslové zelenince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1vk3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený platýs na máslové zelenince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1vk3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-D:yes:

Děkuji :-K

Máš pěkné recepty :yes:

:yes:

Pěkný recept.:yes::yes:

Tématické fráze:
kuchařka platys, platys na másle, recepty na platýze, recept na rybu platýze, jak nejlépe připravit platyze, platýz recept, jak usmazit rybu na masle, recept na platýze, rybu smazime nejprve, hejk po provensalsku, smažení platyze, jak udelat platyze, smažená máslová cuketa

Suroviny:
máslo, cibulka jarní, rajče cherry, cuketa, passata rajčatová, koření provensálské, sůl, pepř, sůl himalájská, koření provensálské, mouka hladká, olej olivový

Přidat fotografie receptu