Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

Venku se pomalu otepluje a s přicházejícím létem ruku v ruce přichází i grilovací sezona. Pokud holdujete rybám, pak neotálejte a připravte lahodného pstruha, krásně vonícího po česneku. Maso ze pstruha je jemné a kvalitní.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba odležení 30 minut

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba odležení 30 minut)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 230 kJ /
294 kcal
Bílkoviny24,18 g
Tuky15,11 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy14,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Opepříme. Krok 2: Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme česnekovou směsí, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet. Krok 3: Eidam nastrouháme. Petrželku jemně nakrájíme. Pórek dobře omyjeme, bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s většinou polovinou sýra a petrželkou. Krok 4: Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut. Krok 5: Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.

TIP: Jaké jsou nejvhodnější ryby ke grilování?

Zveřejněno 23. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Pstruzi na tento způsob se dají jak grilovat, tak upéct v troubě a k nim jsou dobré opékané brambory a nějaký salátek.

Recept mám opsaný ze starého Top Víkendového magazínu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jq3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jq3

Marie

Komentáře (8)

salve::yes::yes::yes:

salve:
Máte naprostou pravdu, vždyť někteří rádoby chytráci devalvujou jedinečné pokrmy takovýma kravinama, cpou ho všude i tam, kde naprosto nemá co dělat, jen aby byli zajímaví.

Bože. Bože! BOŽE!!!!!!!! Když nevíš co, narvi na to sejra a zapeč, žeano. Tohle už není možný - SÝR na RYBU?!? Kdy už se z rybníku český debility vyhrabeme? Nejsmutnější je, že lidi takovým zvěrstvům věří...

Suvicka: Sůvičko, tak to mám velkou radost a díky:-)

Posílám 5. bod :yes:, dneska jsme si upekli. Malinko jsem si receptík upravila. Použila jsem uzený sýr, taky normální cibuli místo pórku. Pro jistotu jsem ji osmahla dopředu. Ale jinak všechno, jak bylo psáno.
Bylo to výborné. :-K:-K:-K
Fotku dodám někdy příště. Určitě jsme neměli naposledy. ;-)

:-K:-p:-p:yes:

Cathleen, děkuji ti za krásnou fotku, kterou recept úplně ožil:yes:Vůbec nevím, žes jí sem dala a tak děkuji Janině Remkové, že mně komentářem upozornila. Díky holky, jste prima:-!

No, Bibi, to je fotečka, co?;-) Krása.:-K

Tématické fráze:
jak připravit pstruha, grilovaný pstruh na grilu, příprava pstruha, grilovaný pstruh recepty na grilu a, jak upéct pstruha, pstruzi na grilu, recept pstruh, grilování pstruha, pstruh recept, pstruh recepty, grilování pstruha na kontaktnim grilu, pstruh na roštu, jak grilovat pstruha, pstruh priprava, příprava pstruhů, grilování pstruhů, pstruh, ryba v troubě, grilování v troubě, recepty pstruh

Suroviny:
pstruh, česnek, pórek, sýr eidam, šťáva citronová, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu