Ledvinky po uhersku
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 154 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,54 g |
Tuky | 10,20 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky odblaníme, v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody. Nakrájíme je na asi 1cm proužky a dobře opereme ve vodě. Necháme okapat, vložíme do misky a zalijeme mlékem, aby byly ledvinky ponořené. Necháme je tak několik hodin, ale nejlépe je nechat přes noc v chladu.
Krok 2: Druhý den ledvinky slijeme, propláchneme od mléka a několikrát přelijeme horkou vodou a vždy scedíme. Děláme tak dlouho, až je voda z ledvinek čirá. Pak necháme na cedníku dobře okapat.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, vložíme ji do hrnce na rozpálený olej a restujeme do světle červena. Pak vložíme okapané ledvinky, chvíli restujeme až se začnou opékat, vsypeme mletou papriku, špetku pepře, promícháme (pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme cca 30 minut.
Krok 4: V 100 ml mléka promícháme zakysanou smetanu, zvlášť v dalších 100 ml rozšleháme mouku.
Krok 5: Po 30 minutách ledvinky vybereme hrubším cedníkem stranou, do šťávy vlijeme mléko s moukou, prošleháme a necháme asi 15 minut vařit, poté vlijeme mléko se zakysanou smetanou, opět prošleháme a necháme přejít varem. Dle potřeby dochutíme solí a omáčku přecedíme na ledvinky, podle chuti můžeme přidat oříšek másla pro zjemnění.
Krok 6: Podáváme s dušenou rýží, vařeným bramborem nebo těstovinovou rýží.
Zveřejněno 23. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledvinky po uhersku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lvr
Moje poznámka
Ledvinky po uhersku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lvr
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 32 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 17 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 17 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
ledvinky recept,
cisteni ledvinek,
játra po uhersku,
vepřová játra po uhersku,
ledvinky,
ledvinky čištění,
ledvinky recepty,
vepřové ledvinky recept,
recepty ledvinky,
vepřové ledvinky,
recept na ledvinky,
jak dlouho vařit ledvinky,
čištění vepřových ledvinek,
recepty z ledvinek,
příprava ledvinek,
recepty na vepřové ledvinky,
vepřové po uhersku,
recepty vepřová játra po uhersku,
po uhersku,
kuřecí játra po uhérsku
Suroviny:
ledvinky vepřové,
olej,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
voda,
smetana zakysaná,
mléko,
máslo
Komentáře (21)