Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Kandovanou dýni s pomerančovou příchutí si oblíbíte nejen jako sladké mlsání, ale můžete ji použít také při pečení a přidáním do těsta ozvláštnit bábovku, biskupský chlebíček nebo kynuté briošky.
Suroviny pro 1 dávka
Po zpracování asi 300 g
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,15 g |
Tuky | 3,80 g |
Vláknina | 40,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 87,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně přikrytá. Přidáme šťávu ze 3 citrónů. Necháme uležet aspoň 12 hodin.
Krok 2: Po zhruba 12 hodinách citronovou vodu slijeme a dýni necháme na sítu okapat. Pak ji vsypeme do vhodné nádoby a přidáme šťávu ze dvou pomerančů, fruktózu, případně cukr. Promícháme a necháme opět uležet nejlépe 12 hodin.
Krok 3: Další den dáme dýni i s fruktózou do hrnce a vaříme na mírném stupni asi 10-12 minut, až dýně zesklovatí. Scedíme ji a necháme pořádně okapat.
Krok 4: Okapanou dýni naskládáme do sušičky a sušíme 10-14 hodin, podle vzhledu dýně. Měla by se lepit, ale být suchá. Vysypeme ji do misky a opět posypeme fruktozou, popřípadě pískovým cukrem.
Zveřejněno 4. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Moje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 11 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Tématické fráze:
kandovaná dýně,
top recepty kandovaná dýně,
kandovaná dýně recept,
recepty z dýně,
susena kandovana dyne,
kandované dýně,
spracovani dyne,
sušená dýně s pomerančem,
recept na kandovanou dýní,
pomerančová sušená dýně,
recepty kandovanéz dýně zavařování,
obláčkový chléb recept,
sušená dýně s na pomerančích,
sušená dýně s pomeranč,
jak udělat kandovanou na dýni,
jak udelat kandovana dýně,
jak kandovat dýni,
domaci kandovana citr.kura,
kandována dýně obrázky,
pomerancova dýně
Suroviny:
dýně,
citron,
pomeranče,
fruktóza
Komentáře (15)