Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Evlin

Náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 663 kJ /
397 kcal
Bílkoviny18,52 g
Tuky27,81 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy10,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou. Krok 2: Mezitím připravte na menší kusy houby. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte nadrobno pokrájenou šalotku. Po 2 minutách přihoďte houby a opékejte, dokud se voda z hub nevypaří a houby se nezačnou lehce přichytávat k pánvičce (asi další 3 až 5 minuty). Přilijte víno a zastříkněte balzamikovým octem. Nechte odpařit, přidejte mořskou sůl a čerstvě namletý pepř. Krok 3: Do ricotty vmíchejte podrcený a jemně nakrájený stroužek česneku, v prstech promnuté tymiánové lístky a kapku lanýžového oleje. Krok 4: Plátky bagety potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, navrstvěte libovolně tymiánovou riccotu a houby s šalotkou. Hotové crostini ihned podávejte.

Zveřejněno 5. 10. 2016

Poznámka autorky Evlin

Crostini jsou skvělý způsob, jak využít i starší pečivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wpP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wpP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bageta, olej olivový, olej olivový, cibule šalotka, hlíva ústřičná, víno červené suché, balsamico, sýr ricotta, česnek, tymián, olej, sůl mořská, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu