Výborná švestková marmeláda se skořicí a citrónem
Vynikající švestková marmeláda, krásně vonící po skořici, by vám ve spíži dozajista neměla chybět. Přípravu zvládnou i začátečníci. Použijete ji jako náplň do buchet, koláčů i taštiček, na lívance, a nebo ji můžete ujídat lžící přímo ze skleničky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 224 kJ / 4 834 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,51 g |
Tuky | 4,62 g |
Vláknina | 37,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 169,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce s cukrem - promícháme a necháme 24 hodin odležet v chladu ( možno i v lednici). Není to nutné, ale je dobré švestky alespoň jednou promíchat. Švestky pustí šťávu a není je potřeba druhý den podlévat.
Krok 2: Druhý den přidáme skořici a vaříme do měkka. Pak propasírujeme přes síto, já zvolila hrubější), přidáme šťávu z citrónu, agar a lehce povaříme.
Krok 3: Umyté sklenice dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 100 °C kvůli dezinfekci. Poté marmeládu plníme do sklenic, očistíme a uzavřeme. Na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, aby se víčka chytla.
Zveřejněno 5. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná švestková marmeláda se skořicí a citrónem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g9ql
Moje poznámka
Výborná švestková marmeláda se skořicí a citrónem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g9ql
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
svestkova marmelada,
švestková marmeláda s ořechy,
třešňová marmeláda se skořicí,
švestková marmeláda top recept,
švestková marmeláda recept,
hruškovo švestková marmeláda,
džem švestky se skořicí recept,
recept na švestkovou marmeládu se skořicí,
švestkvá marmeláda,
švestková marmeláda z trouby,
recept na švestkovou marmeládu,
top recepty svestkova marmeláda,
švestková marmeláda se zázvorem,
švestková marmeláda s chilli,
džem ze švestek se skořicí a ořechy,
svestkova stava se skoricí,
švestková marmeláda s zázvorem,
švestková marmeláda s ořechy top recepty,
madam marmeláda,
švestková marměláda s medunkou
Suroviny:
švestky,
citron,
cukr,
skořice,
agar
Komentáře