Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený květák s parmazánem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 048 kJ /
967 kcal
Bílkoviny38,03 g
Tuky88,18 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,77 g
Sacharidy5,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 200 °C. Květák rozeberte na menší růžičky, případně je překrájejte. Do mísy k němu a k překrájeným žampionům přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte do měkka, přibližně 20 až 30 minut. Krok 2: Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Pak opět vložte do trouby, tentokrát už jen na pár minut, aby se sýr roztekl.

Zveřejněno 9. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n90D

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n90D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nám by chutnalo:-D:yes:

Pěkný receptík,to by mi moc chutnalo:-p:yes:květák mám,žampiony také,to vyzkouším;-)

Simona Skolakova: udělej i ten druhý - my měli dnes kombinaci obou;-)

Tématické fráze:
květák smažený v troubě s parmazánem, kvetak s parmezanem, květák recepty, peceny kvetak v celku, pečený květák, recepty s parmazánem, květák pečený v troubě, fialový květák, kvetak v troube s parmazanem, obalovaný květák s parmazánem, fialový květák recepty, pečený květák s parmezánem, recepty z květáku, květák s parmezánem v troubě, květák bez smažení s parmazánem, květák ve strouhance s parmazánem, květák parmezán, obalovaný květák pečený v troubě, smažený květák v troubě s parmezán, peceny kvetak v troube

Suroviny:
květák, žampióny, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, sýr parmazán strouhaný, petržel

Přidat fotografie receptu