Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 411 kJ / 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,28 g |
Tuky | 42,64 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 529 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 30,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.
Krok 2: Přidáme králíka a všechny kousky obalíme. Měl by být celý ponořený. Pekáček zakryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
Krok 3: Před pečením pekáček vytáhneme 1/2 hod předem. Troubu zapneme na 200 st. Pekáček zapečeme 10 minut a snížíme teplotu na 150 st.
Krok 4: Pečeme cca necelé 2 hodiny, maso musí jít pěkně od kosti. Takto připravený králík je šťavnatý a masíčko se rozpadá. Podáváme s brambory nebo s rýží.
Zveřejněno 9. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Moje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Nejnovější recepty
Pikantní kuličky s nivou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené sušenkové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční kapr s bramborovým salátem
Přidáno před 20 hodinami
Citronové Raffaello
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Reportáž: Proč je Kašpárkova restaurace 420 takovým hitem? Ochutnáte zde luxusní telecí řízek i dezert ve tvaru doutníku
Univerzální krém do cukroví jen ze dvou surovin: Stačí Salko, máslo a pět minut času, zvládne to i začátečník
Cukroví na poslední chvíli: Vosí hnízda, tatrankové kuličky, šuhajdy nebo sladký salám zvládnete levou zadní
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky s kokosem
PetraN98 před 18 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Moanka před 1 hodinou
Silný slepičí vývar
Moanka před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Fitulka před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
Fitulka před 4 hodinami
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
VM Verca před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
MajdaTrajda před 16 hodinami
Halloweenské sušenky
martdol@seznam.cz před 17 hodinami
Krémová pórková polévka
martdol@seznam.cz před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zelnak 18. 12. 2024 11:25
Tématické fráze:
pečený králík,
pečený králík v marinádě,
králík pečený v hořčičné marinádě,
naložení králíka,
marinada na kralika,
naložení zajíce,
králík recepty,
peceny kralik recept,
štavnatý pečený králík,
pomalu pečený zajíc,
marinada kralik,
pomalu pečený králík na zelenině,
recepty na králíka,
marinády na králíka,
štavnatý upečený králík,
recept na kralika,
pečený králik marináda,
pečený králík recepty,
štavnatý králík,
marináda na králíka pečeného
Suroviny:
králík,
kyška,
olej,
česnek,
cibule,
hořčice dijonská,
koření grilovací,
cukr třtinový,
pasta chilli,
sůl,
pepř
Komentáře (5)